Anasayfa
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. DENİZLİ BŞB
  3. Ege'nin en modern tıbbi atık tesisi
DENİZLİ BŞB
03 Ağustos 2022 - 10:03

Ege'nin en modern tıbbi atık tesisi

DENİZLİ BŞB
03 Ağustos 2022 - 10:03
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Ege’nin en modern tıbbi atık tesisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ege’nin en modern tıbbi atık sterilizasyon tesisinde günlük 7.000 kilogram hastalık ve virüs taşıyan tıbbi atığı zararsız hale getiriyor. Başkan Osman Zolan, kentteki 700 sağlık kuruluşundan toplanan tıbbi atıkların evsel çöplerden ayrı olarak Ege’nin en modern tıbbi atık tesisinde bertaraf edildiğini belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, modernize edilerek kapasitesi günlük 12.000 kilograma çıkartılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde incelemede bulundu. Başkan Zolan’ın inceleme gezisine Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci ile beraberindekiler eşlik etti. Bir süre önce modernize edilerek kapasitesi günlük 12.000 kilograma çıkartılan tesisin 2011 yılından beri hizmet verdiği belirtilirken, Denizli’de 700 farklı sağlık tesisinden toplanan tıbbi atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden bertaraf edildiği ifade edildi.

Kapasitesi artırılan tesiste günlük 7.000 kg tıbbi atık 146 santigrat derecede, yüksek basınçlı buharla steril hale getirilerek hastalık ve virüs taşıyan tüm mikroplardan arındırılıp evsel çöp niteliği kazandırılıyor. Söz konusu işlemden geçerek evsel çöp haline getirilen atıklar daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Kumkısık Katık Atık Bertaraf Tesisindeki düzenli depolama sahasında bertaraf ediliyor.

“Tıbbi atıkları normal çöp gibi kabul etmiyoruz”

Başkan Zolan, Denizli’nin atıklarının toplanarak bertaraf edildiği Denizli Büyükşehir Belediyesi Kumkısık Katık Atık Bertaraf Tesisi içinde yer alan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyledi. Tesiste evsel atıklar ve sızıntı sularının doğa ve çevreye zarar vermeden bertaraf edildiğini, aynı zamanda atıklardan elektrik enerjisi ürettiklerini kaydeden Başkan Zolan, “Burası büyük bir entegre tesis. Evsel atıkların yanında şehrimizde birçok sağlık kuruluşundan toplanan tıbbi atıklar da var. Birçok hastalık, virüs ve zararlı organizmaları barındırabilen tıbbi atıkları normal çöp gibi kabul etmiyoruz. Bu atıkları ayrı bir şekilde bertaraf etmemiz gerekiyor” dedi.

“Denizli’miz her şeyin en güzeline, en iyisine layık”

11 yıl önce Ege’de bir ilke imza atarak bu tesisi hizmete aldıklarını anlatan Başkan Zolan, tesisi günümüz şartlarına göre modernize ederek günlük kapasitesini 12.000 kilograma çıkardıklarını belirtti. Başkan Zolan, “Burada toplanan tıbbi atıklar 146 santigrat derecede 3,5 bar basınçla bertaraf ediliyor. Hastalık ve virüs bakımından tamamen zararsız hale getirilip evsel atık niteliği kazandırılarak düzenli depolama sahasına gönderiliyor” diye konuştu. Bu hizmetin çok hassas bir konu olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şunları söyledi: “Denizli’mizin sağlıklı ve çevreci bir şehir olabilmesi anlamında tüm yatırımlarımızı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü Denizli’miz her şeyin en güzeline, en iyisine layık. Yarınımızın bugünden daha güzel olsun inşallah. Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisimiz Denizli’mize hayırlı olsun.”

 

 

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Büyükşehir yaz konserleri tüm hızıyla devam ediyor
Büyükşehir yaz konserleri tüm hızıyla devam ediyor
Muhtelif mahallelerde su kesintisi
Muhtelif mahallelerde su kesintisi
Büyükşehir Yüzme Takımı Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi
Büyükşehir Yüzme Takımı Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi
2 bin 500 büyükbaş hayvan aşılanacak, ölümler son bulacak
2 bin 500 büyükbaş hayvan aşılanacak, ölümler son bulacak
Son Haberler
Denizli ve çevre illerde etkili olan yağışlar yerini sıcağa bırakıyor
Denizli ve çevre illerde etkili olan yağışlar yerini sıcağa bırakıyor
Denizlispor, ligin ilk maçına tam kadro hazırlanıyor
Denizlispor, ligin ilk maçına tam kadro hazırlanıyor
Çameli'de su kesintisi uyarısı
Çameli'de su kesintisi uyarısı
İsmail Yılmaz 25 Ağustos Perşembe Günü Sahne Alacak
İsmail Yılmaz 25 Ağustos Perşembe Günü Sahne Alacak
Kadın astsubayların projesi binlere ulaşıyor
Kadın astsubayların projesi binlere ulaşıyor
PAÜ Yönetimi tercihler öncesinde ‘Neden PAÜ’ sorusunu cevapladı
PAÜ Yönetimi tercihler öncesinde ‘Neden PAÜ’ sorusunu cevapladı

Ana Sayfa
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Foto Galeri
Video Galeri
Köşe Yazarları
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim