• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Eğitim-İş TÜİK protestolarına Denizli'de de devam etti; Yalan SöylemeTÜİK!
Genel
Yayınlanma: 11 Haziran 2022 - 17:40
Güncelleme: 11 Haziran 2022 - 17:45

Eğitim-İş TÜİK protestolarına Denizli'de de devam etti; Yalan SöylemeTÜİK!

Genel
11 Haziran 2022 - 17:40
Güncelleme: 11 Haziran 2022 - 17:45
4 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Eğitim-İş TÜİK protestolarına Denizli'de de devam etti; Yalan SöylemeTÜİK!
Perşembe günü Ankara’da TÜİK önündeki protestoya katılan Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, eylem sırasında polis tarafından gözaltına alınmış, polisin müdahalesinde oluşan arbedede Genel Başkan Kadem Özbay’da yaralanmıştı. Eğitim-İş bugün de Denizli TUİK önünde protestolarına devam ettiler. 

Eğitim-İş 9 Haziran Perşembe Günü Ankara’da  Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) önünde enflasyon rakamlarını protesto eylemine katılmıştı. Polis engeliyle karşı karşıya kalınan bu eylemde Eğititim-İş Denizli Şube başkanı Namık Kemal Aydoğan gözaltına alınmış, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve beraberindekiler de yaralanmışlardı. Eğitim-İş bugün de Denizli TÜİK önünde protestolarına devam ettiler.
Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan protesto sırasında yaptığı basın açıklamasında, “TÜİK yöneticileri, çalışanları ve çocukları için, bizim hakkımızı gasp eden yöneticilerin çocukları için de haykırıyoruz. Biz yarınlarımızın aydınlık olmasını istiyoruz. İnsanlarımızın mutlu, barış içinde yaşadığı çağdaş bir Türkiye için mücadele ediyoruz” dediler ve açtıkları dövizlerde de “Yalan söyleme TÜİK” yazdılar.
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın TÜİK önünde yapılan protesto sırasında yaptığı basın açıklaması aynen şu şekilde;

Öncelikle şunu belirtelim ki biz bu ve bütün eylemlerimizi sınıfmücadelemiz, kitle mücadelemiz için yapıyoruz. Yani şu anda burada olan emniyet güçlerimiz ve onların çocukları için, önünde eylem yaptığımız TÜİK yöneticileri, çalışanları ve çocukları için, bizim hakkımızı gasp eden yöneticilerin çocukları için de haykırıyoruz. Biz yarınlarımızın aydınlık olmasını istiyoruz. İnsanlarımızın mutlu, barış içinde yaşadığı çağdaş bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Belirsizlikler içinde çocuklarımızın gençlerimizin umutlarının kararmamasını, hayallerinin ve hedeflerinin yok olmamasını istiyoruz. 
Başöğretmenimiz Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda laik, bilimsel, demokratik, kamusal, ulusal ve karma eğitim için mücadele ediyoruz.
TÜİK’in açıkladığı Mayıs ayı oranlarına göre aylık bazda yüzde 2,98, beş aylık bazda yüzde 35,64 ve son bir yıla göre yüzde 73,5 oranında artış yaşandı.
Ancak, açıklanan enflasyon oranları son 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyretse de açıklanan veriler gerçeği yansıtmamaktadır. Birleşik Kamu-İş konfederasyonu araştırma birimi Kamu-Ar’ın yaptığı araştırmaya göre Mayıs ayı enflasyon oranı aylık bazda yüzde 9,2, beş aylık bazda 65,6, yıllık bazda yüzde ise 159,6 oranı ile üç haneli rakamlardadır. 
Kamu-Ar verilerine göre yıllık bazda sebzede 422,4, meyvede yüzde 243,1, ekmek, pirinç un ürünlerinde yüzde 139,4 gibi oranlarda enflasyon yaşanmaktadır. Kamu-Ar verilerinin TÜİK’in verilerine kıyasla vurdumduymaz AKP iktidarına inandırıcı gelmese de yurttaşlar çarşı pazarda gerçeği yaşayarak öğrenmektedir.

Doğalgaz son 1 yılda sanayide yüzde 601, konutta yüzde 146 zamlandı. 320 metreküp doğalgaz bulduk müjdesinden sonra doğalgaza 13 kere elektriğe 12 kere zam geldi.
Kamu çalışanları ve emeklilere ise enflasyon farkı harici yüzde 7,5 oranında zam yapılması bugün yaşanan enflasyona göre maaşların alım gücü geçen yılın asgari ücretin bile gerisine düşmüştür.
Haziran ayına yine doğalgaza yüzde 30, elektriğe yüzde 15 zamlarla girdik. Geçtiğimiz yıllarda, yılda sadece iki kere gelen zam haberlerinden bile rahatsızlık duymaktaydık. Ancak AKP hükümeti, günlük olarak gelen zam haberlerindense artık aylık zamlara bile yurttaşları razı etmeye çalışmaktadır.
TÜİK’in çarpıtılmış rakamları ile kamu emekçilerinin maaşları günden güne erimektedir.
TÜİK’in Nisan ayı işsizlik rakamlarına göre geçen aya oranla yüzde 0.4 artarak yüzde 11.5 olarak gerçekleşti. Geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 22,7 olarak açıklandı.
TÜİK verilerine göre işsiz sayısı 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 153 bin kişi artarak 3 milyon 894 bin kişi oldu. Ancak bu rakamların ve hesaplama yönteminin ne kadar gerçeği yansıttığı bir tartışma konusudur.
AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye ve milyonlarca emekçi açlığa ve işsizliğe mahkûm olmaya devam edecektir.
AKP iktidarının akla ve bilime uygun bir şekilde üretim, yatırım ve düzgün bir para politikası üretmemesindeki ısrarı son bulmadıkça ekonomik krize hiçbir şekilde çözüm üretemeyecektir. 
İktidarı yandaşa, partiliye, mülteciye, akrabaya, haksız bir şekilde ulaşabildiği her yerden maaş alan liyakatsizlere tanıdığı ayrıcalıklardan vazgeçip, ülkesi için mücadele veren kamu emekçilerinin ve emeklilerin sorunları ile ilgilenmeye davet ediyoruz. Aksi halde, sayıları milyonları aşan kamu emekçileri ve emekliler AKP'ye bunun hesabını soracaktır.
Birleşik Kamu-iş olarak emekçilerimizin hakkını savunmaya, kararlı mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.
Haksızlıklar karşısında susmayacağız, emeğimizin gasp edilmesine sessiz kalmayacağız, onurumuzla haykıracağız, geleceğimiz için çalışacağız. Hakkını teslim etmeyenlere, baskılar ve zulümler karşısında susmayanlara selam olsun.
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Çameli'de Gökyüzünden Yağan Buz Üreticinin Umudunu Kırdı
Çameli'de Gökyüzünden Yağan Buz Üreticinin Umudunu Kırdı
Cengiz Bektaş Şiir Ödülü İçin Başvurular Başlıyor
Cengiz Bektaş Şiir Ödülü İçin Başvurular Başlıyor
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına Mustafa Akbulut Atandı
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına Mustafa Akbulut Atandı
Uçaklı Fakülte'de sorular büyüyor: Neden hâlâ kazma vurulmadı?
Uçaklı Fakülte'de sorular büyüyor: Neden hâlâ kazma vurulmadı?
Buldan’da 20'incisi düzenlen Dokuma ve El Sanatları Festivali başladı
Buldan’da 20'incisi düzenlen Dokuma ve El Sanatları Festivali başladı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim