• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Denizli Haberleri
  3. EN İYİ 3 PROJEDEN BİRİ SEÇİLDİ
Denizli Haberleri
Yayınlanma: 22 Mart 2019 - 15:27

EN İYİ 3 PROJEDEN BİRİ SEÇİLDİ

Denizli Valiliği Tarafından Oluşturulan ‘’Engelsiz Yaşam İçin Ege’den Başlıyoruz’’ Projesi En İyi Vatandaş Odaklı Üç Projeden Biri Oldu

Denizli Haberleri
22 Mart 2019 - 15:27
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
EN İYİ 3 PROJEDEN BİRİ SEÇİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen, Valilik, Kaymakamlık ve Belediyelerin gerçekleştirdikleri, vatandaşların hayatını kolaylaştırıcı, farkındalık oluşturan ve örnek olabilecek projelerin teşvik edilmesi amacıyla, 19 Nisan 2018 tarihinde "Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Yarışması"nda Denizli Valiliği tarafından başlatılan ‘’Engelsiz Yaşam İçin Ege’den Başlıyoruz’’ projesi bin 1102 proje arasından en iyi üç proje içine girerek büyük bir başarı yakaladı.

Projeleri ve örnek olacak uygulamaları İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği temsilcilerinden "Proje Değerlendirme Kurulu" değerlendirirken dün İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun da katıldığı bir törenle ödüller sahiplerini buldu.

Denizli Valiliği tarafından ‘’Engelsiz Yaşam İçin Ege’den Başlıyoruz’’ Projesi, Safranbolu Acil Destek Projesi (SADEP) ve Adana Valiliğinin (GüneyAdana Kalkınma Programı) projeleri ile birlikte vatandaş odaklı en iyi üç proje arasında yer aldı. Ödül töreninde konuşan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Şehirlerin insanı etkilediğini belirterek; "Şehirler aslında içinde yaşayan insana yeni bir kimlik verir, davranış düşüncesini şekillendirir. Mimar Sinan yüzyıllar sonra bile hayatımızda değil midir? Bizim şehirlerimizdeki izler aslında bizi biz yapan izlerdir. Batı medeniyetini Doğu medeniyetinden ayıran belki de en temel farklardan birisi budur. Biz boş çöllere gidip veya oradaki yerlileri katledip, üstüne çiftlikler kurup, Afrika'dan köleler getirip sonra da adına medeniyet demedik. İstanbul'da bazı tarihi binaların köşelerinde binanın çevresindeki taşlardan bir tanesi minyatür şeklinde yontulup oraya monte edilmiştir. Süs olsun diye değildir. Kuşlar konsun, orada barınsın diye. Köprü medeniyetimizin şehirlere koyduğu her taşın bir anlamı vardır. İnsanlara bir ruh, karakter verir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kalbiyle, vicdanıyla, dürüstlüğüyle güçlü adımlar atan yerel yöneticilere ihtiyacı olduğuna değinen İçişleri Bakanı Sayın Soylu iyi bir yöneticinin şehrin tipini değiştirerek şehri canlandırması gerektiğini belirtti. Bakan Soylu, gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakmak için çok daha başarılı projelere imza atılması gerektiğini kaydederek; "Yerelde üretilen projeleri çok önemsiyorum. 8 Bakanlıktan alanında yetkin kişilerin yer aldığı proje değerlendirme kurulumuz, bin 1102 proje arasından zorlanarak bir seçim yaptı ve 51 projeyi ödüle layık buldu. Bu proje sadece yeni farkındalıklar oluşturarak örnek projelerin yaygınlaştırılmasını sağlamanın yanı sıra, paydaşların daha geniş bir perspektiften bakmasına da yardımcı olacaktır. Projelerde hoşuma giden bir özellik, toplumdaki tüm sorunlara dokunan projeler olmasıdır" dedi.

Konuşmanın ardından yarışmada dereceye giren projelere ödülleri İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından verildi. Denizli Valiliği adına ödülü Vali Hasan Karahan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’dan aldı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Denizli’de ‘Mahallemde Maç Var’ turnuvası coşkulu finalle sona erdi
Denizli’de ‘Mahallemde Maç Var’ turnuvası coşkulu finalle sona erdi
Topluma Kazandırma Projesinde Yeni Mezunlar: Sürü Yönetimi Kursu Tamamlandı
Topluma Kazandırma Projesinde Yeni Mezunlar: Sürü Yönetimi Kursu Tamamlandı
Akbaş Barajı yüzde 82 doluluk oranı ile, son 9 yılın rekorunu kırdı
Akbaş Barajı yüzde 82 doluluk oranı ile, son 9 yılın rekorunu kırdı
DENİB'de Yeni Dönemin Kadrosu Belli Oldu
DENİB'de Yeni Dönemin Kadrosu Belli Oldu
UÇAK SAATLERİNE DOKUNMAYIN!
UÇAK SAATLERİNE DOKUNMAYIN!

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim