• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. ESNAFIMIZ EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ
Siyaset
Yayınlanma: 26 Mayıs 2018 - 12:29

ESNAFIMIZ EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ahi Sinan Caddesi esnafını ziyaret etti.

Siyaset
26 Mayıs 2018 - 12:29
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
ESNAFIMIZ EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ
AK Parti iktidarının her zaman esnafın yanında yer aldığını belirten Şahin Tin, “Esnafımızı ekonominin bel kemiği olarak görüyoruz. Bu nedenle esnafımızı acımasız piyasa koşullarına karşı korumak, ayakta tutmak için önlemler aldık, almaya da devam ediyoruz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ahi Sinan Caddesi’ndeki işyerlerini ziyaret ederek, esnafla buluştu. Esnafa, “Hayırlı İşler” dileklerini ileten Milletvekili Şahin Tin, hükümetin esnafa yönelik çalışmalarını ve ticari hayatın canlı tutulmasına yönelik desteklerini anlattı.

“VERGİDE ESNAF LEHİNE DÜZENLEMELER YAPTIK”

Vergi oranlarında mükellefin lehine düzenlemeler yapıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Gelir vergisi tarifesi en üst gelir dilimi vergi oranını, yüzde 49,5’ten yüzde 35’e; en alt dilimdeki vergi oranını ise yüzde 22’den yüzde 15’e düşürdük. Gelir vergisinde gerçek usulden basit usule dönüş imkânı sağlayıp, basit usulde vergilendirilen esnafımızın yıllık 9 bin TL’ye kadar kazancından gelir vergisi almıyoruz. Temel ihtiyaçlar ile hizmetlerden alınan KDV oranlarını; eğitimde, sağlıkta, turizmde ve giyimde yüzde 8’e, birçok gıda maddesinde ise yüzde 1’e indirdik. Geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan bazı meslek kollarında faaliyette bulunanları vergiden muaf esnaf kapsamına aldık” dedi.

“KREDİYE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRDIK”

AK Parti iktidarı döneminde esnafın uygun koşullarda kredi kullanmasının önünü açtıklarına dikkat çeken AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Esnaf ve sanatkârlarımıza Halk Bankası aracılığıyla önemli miktarlara ulaşan uygun koşullu krediler kullandırdık. Söz konusu uygulamamız, kapsamında 2002 yılında esnafa yansıtılan kredi faizleri yüzde 47 seviyelerinde iken, 2003 yılından itibaren ise bu oranları kademeli bir şekilde düşürerek Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi faiz oranları olan yüzde 4 seviyesine kadar indirdik. Sübvansiyon oranını yüzde 20’den, yüzde 50-100’e çıkardık ve kredi üst limitlerini esnafımızın lehine olacak şekilde yeniden düzenledik. 2002 yılında 63 bin esnaf söz konusu uygulamadan yararlanırken bu sayı 2018 yılı Mart sonu itibarıyla 459 bin esnafa yükselmiştir. Esnaf kredileri için 2002 yılında 50 milyon TL olan bütçe ödeneğini 2018 yılında 1,5 milyar TL’ye yükselttik” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
BÜYÜKELÇİ AYDIN ADNAN SEZGİN:
BÜYÜKELÇİ AYDIN ADNAN SEZGİN: "DENGELEYİCİ TÜM VASITALAR İMHA EDİLDİ"
Vatan Partisi Denizli'de TRÇİ İttifakını Masaya Yatırdı:
Vatan Partisi Denizli'de TRÇİ İttifakını Masaya Yatırdı: " Seçenek Değil, Zorunluluk"
CHP Kurmaylarından Honaz Belediye Başkanı Kepenek'e Destek Ziyareti
CHP Kurmaylarından Honaz Belediye Başkanı Kepenek'e Destek Ziyareti
Denizli Vekili Öztürk'ten Tapu Düzenlemesine Meclis'te Sert Tepki,
Denizli Vekili Öztürk'ten Tapu Düzenlemesine Meclis'te Sert Tepki, "86 Milyonun Hakkı Söz Konusu"
KÖYLÜNÜN DERDİNDEN YÖRÜK ANLAR
KÖYLÜNÜN DERDİNDEN YÖRÜK ANLAR

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim