• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. FETÖ operasyonunda yakalanan 5 zanlı adliyede
Asayiş
Yayınlanma: 06 Şubat 2021 - 11:31

FETÖ operasyonunda yakalanan 5 zanlı adliyede

FETÖ operasyonunda 2’si Kuleli Askeri Lisesinden atılma, 2’si ise kapatılan Işık Dershanesi'nde öğretmenlik yapan 5 zanlı adliyeye sevk edildi. 3 zanlının terörist başı Fetullah Gülen’in çağrısıyla Bank Asya’ya para yatırdığı öğrenildi.

Asayiş
06 Şubat 2021 - 11:31
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
FETÖ operasyonunda yakalanan 5 zanlı adliyede

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında ifade bulunan ve ankesörlü telefondan mahrem imamlar ile görüştüğü öne sürülen 5 zanlıyı yakalamak için Adana, İstanbul ve Denizli’de operasyon yaptı. Polis, İstanbul’da Kuleli Askeri Lisesi’nden atılma Mehmet Enes E., Denizli’de yine Kuleli Askeri Lisesi’nden atılma Mehmet O.’yu Adana’da ise kapatılan Işık Dershanesi'nde çalışan Ercan A., Selami S. ve esnaf Cahit B.’yi gözaltına aldı. Askeri okullardan atılan zanlıların ankesörlü hatlarla mahrem imamlarla irtibatlı oldukları, öğrencilik dönemlerinde örgütün toplantılarına katıldıkları öne sürüldü. Esnaf Cahit B.’nin ise mütevelli heyeti başkanı olduğu, sohbetlerde hocalık yaptığı, hücre evlerinin ihtiyaçlarını giderdiği, örgütün dergi ve gazetelerine abonelik yaptığı, örgütün kapatılan otelinde örgüt üyeleriyle konakladığı iddia edildi. Kapatılan Işık Dershanesi'nde öğretmenlik yapan ve etkin pişmanlıktan faydalanan Ercan A. dershanelerde zeki çocukları tespit eden onları askeri ve polis okullarına hazırlayan “Ser Rehber” ismini verilen bir kişinin olduğunu, örgütün içindeki her şeyi organize ettiğini söyledi. Zanlı ayrıca, öğretmenin terörist başı Fetullah Gülen’in çağrısıyla Bank Asya’ya 20 bin lira para yatırdığı örgütün sendikasına üye olduğu ve örgütün otelinde kaldığı da belirlendi. Dershanede tarih öğretmenliği yapan Selami S.’nin ise Bank Asya’ya 20 bin lira yatırdığı öğrenildi. Zanlının ifadesinde örgüt ile bir bağlantısı olmadığını iyi bir tarih öğretmeni olduğu için Işık Dershanesinde çalıştığını söylediği öğrenildi.
İfadelerinin ardından 3 zanlı Adana’dan, diğer iki zanlı ise yakalandığı illerde adliyeye sevk edildi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Bıçaklı saldırının ardından kaçan 17 yaşındaki şüpheli, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yerini polise bildirdi ve suç aletiyle birlikte teslim oldu.
Bıçaklı saldırının ardından kaçan 17 yaşındaki şüpheli, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yerini polise bildirdi ve suç aletiyle birlikte teslim oldu.
Buldan'da Acı Olay! Şarampole Devrilen Traktörün Altında Kalan Çiftçi Yaşamını Yitirdi
Buldan'da Acı Olay! Şarampole Devrilen Traktörün Altında Kalan Çiftçi Yaşamını Yitirdi
Denizli'de Feci Motosiklet Kazası! Ağaca Çarpan Sürücü Yoğun Bakıma Kaldırıldı
Denizli'de Feci Motosiklet Kazası! Ağaca Çarpan Sürücü Yoğun Bakıma Kaldırıldı
Baraj Yolundaki Silahlı Hesaplaşmada 11 Şüpheli Cezaevine Gönderildi
Baraj Yolundaki Silahlı Hesaplaşmada 11 Şüpheli Cezaevine Gönderildi
Büyükşehir Ulaşım AŞ'den kan bağışında 5. kez destek
Büyükşehir Ulaşım AŞ'den kan bağışında 5. kez destek

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim