Denizli Tabip Odası’nda nisan ayında gerçekleşecek olan seçimli olağan genel kurul öncesi, hekim camiasının yakından tanıdığı tecrübeli bir isim taşın altına elini koydu. Geçmiş dönemlerde de Denizli Tabip Odası Başkanlığı görevini başarıyla yürüten, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Önem, Çağdaş Hekimler Grubu’nun başkan adayı olarak hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.
Deneyim ve Kararlılık Vurgusu
Mevcut başkan Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından, "Geçmişin Deneyimi, Geleceğin Vizyonu" sloganıyla yola çıkan Prof. Dr. Önem, hekimlerin son yıllarda yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Sağlık sistemindeki yapısal sorunların hekimleri her geçen gün daha fazla baskı altına aldığını belirten Önem, şu ifadeleri kullandı:
"2003 yılından bu yana uygulanan politikalar neticesinde meslektaşlarımız ağır iş yükü, şiddet ve mobbing sarmalına itilmiştir. Bizler, bu ülkenin en zorlu eğitimlerini tamamlamış bireyler olarak hak ettiğimiz değeri geri kazanmak için buradayız. Daha önceki başkanlık tecrübemizle, sorunları sadece tespit etmekle kalmayacak, çözüm yollarını da kararlılıkla zorlayacağız."
Kurumsal Dönüşüm: "Hekim Konseyi" ve Yeni Hizmet Binası
Prof. Dr. Gökhan Önem, yeni dönemde Denizli Tabip Odası’nı daha katılımcı ve kurumsal bir yapıya kavuşturmayı hedefliyor. Projeleri arasında en dikkat çeken başlıklar ise şunlar:
Geniş Katılımlı Hekim Konseyi: Kamudan özele, akademiden saha hekimliğine kadar tüm alanları kapsayan bir istişare mekanizması kurulacak.
Bağımsız Hizmet Binası: Odanın prestijine uygun, kendine ait müstakil bir bina ve hekimlerin bir araya gelebileceği sosyal lokal projesi hayata geçirilecek.
Hukuki ve Bilimsel Destek: Meslektaşların yaşadığı hukuki sorunlarda tam destek sağlanırken, bilimsel gelişim için sürekli eğitim programları düzenlenecek.

Çağdaş Hekimler Grubu Yönetim Kadrosu
Deneyim ve dinamizmi bir araya getiren Prof. Dr. Gökhan Önem liderliğindeki aday listesinde şu isimler yer alıyor: Dr. B. Fercem Erbay, Dr. Türkan Selcan Aydemir, Dr. Özkan Aydoğan, Dr. Handan Öztürk, Dr. Nazlı Kapubağlı Çetin ve Dr. Fırat Okta.
Nisan ayında sandık başına gidecek olan Denizli hekim camiası, tecrübeli lider Prof. Dr. Gökhan Önem ve ekibinin sunacağı bu yeni vizyonu oylayacak.





