• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Geleceği Kodluyoruz
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 25 Şubat 2019 - 17:22

Geleceği Kodluyoruz

İlimizdeki ilk ve tek Kodlama Atölyesini açan okul öncesi eğitim kurumu Acıpayam Mehmet Manisalı Anaokulu minikleri geleceği kodluyor.

Bilim ve Teknoloji
25 Şubat 2019 - 17:22
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Geleceği Kodluyoruz

Acıpayam ilçesinde 2023 hedefleri doğrultusunda önemli bir çalışmaya imza atan ve 185 öğrencisi bulunan Acıpayam Mehmet Manisalı Anaokulunda bir müdür, bir müdür yardımcısı ve 10 öğretmen görev yapıyor.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz okul öncesi eğitim kurumları arasında başarıları ile dikkat çeken Mehmet Manisalı Anaokulunu ziyaret etti.

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve GEKA arasında yapılan protokolle hayata geçirilen “Kodlama Eğitici Eğitmeni Kursuna” katılarak belge alan öğretmenimiz Ebru Akşit’in çalıştığı kurumunda böylesine güzel bir uygulamayı hayata geçirdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açıklamada “Denizli olarak okul öncesi eğitime vermiş olduğumuz önemin değerini okullarımızdaki yapılan çalışmalar ile bir kez daha anlamış olduk. Geleceğimiz olan yavrularımız bu yaşlarda oyun mantığında kodlama ile tanışmış oldu. Dijitalleşen dünyada çocuklarımızın bilişimsel ve algoritmik tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmek,  matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırmak, teknoloji bağımlılığının önüne geçerek teknolojiyi bilinçli kullanmalarını sağlamak amacıyla projelerimizi yürütmekteyiz. Okulumuzda 24 öğrencimiz kodlama eğitimi almaktadır. Okul müdürlüğümüzce Mart ayı içerisinde bu sayı 72 öğrenciye çıkarılacak.  Ülkemizin teknoloji çağında dijitalleşmesine bir katkı da Acıpayam ilçemizden oluyor.  Yaptıkları önemli çalışmalar Denizli eğitimine değer katan başta okul müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

2023 Eğitim Vizyonu hedeflerine hızla adaptasyon sağlayan Acıpayam Mehmet Manisalı Anaokulu; 2019-2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde okul bahçesinde “Doğa-Stem Beceri Atölyesi” kurdu.

 

İlimiz okul öncesi eğitimin kalitesinin üst düzeylerde olduğu Acıpayam Mehmet Manisalı Anaokulunun hayata geçirdiği uluslararası, ulusal ve yerel projelerle de bir kez daha ispatlanıyor.

 

Uluslararası Projeler:

      -  ERASMUS KA1 PROJESİ (STEM ile Okul Dışına)

      -   SOS (SaveOurSpicies) Türlerimizi Koruyalım

      -    Eko-Okullar

 Ulusal ve Yerel Projeler

-           Minik Tema

-           Okul Öncesi Kodlama Eğitimi

-           Ekolojik Yaşam Projesi

-           Eğitimde Değerler Eğitimi (EDEP) Projesi

-           Sosyal Sorumluluklarım Projesi

-           Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Projesi

-           Yaşayan Atatürk Projesi          

-           Geleneksel Çocuk Oyunları

-           Deneyerek Öğreniyorum(Deneyler) Projesi

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
DAGO Mekatronik Fuarı ile Köy Okulundan Türkiye'ye Örnek Projeler
DAGO Mekatronik Fuarı ile Köy Okulundan Türkiye'ye Örnek Projeler
Ahmet Ercan’dan Denizli Depremi Yorumu: “Bölge 7 Büyüklüğünde Deprem Üretebilir”
Ahmet Ercan’dan Denizli Depremi Yorumu: “Bölge 7 Büyüklüğünde Deprem Üretebilir”
Denizli Büyükşehir 2026’ya yatırım hamlesiyle başladı
Denizli Büyükşehir 2026’ya yatırım hamlesiyle başladı
Denizli Büyükşehir'den Açıklama: Yılbaşı Festivali 2 Ocak'ta Yeniden Başladı, 4 Ocak'a Kadar Sürecek
Denizli Büyükşehir'den Açıklama: Yılbaşı Festivali 2 Ocak'ta Yeniden Başladı, 4 Ocak'a Kadar Sürecek
''Azerbeycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz''
''Azerbeycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz''

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim