• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. GENÇLER TARİHİ GÜNÜ UNUTMADI
Siyaset
Yayınlanma: 04 Eylül 2018 - 09:20

GENÇLER TARİHİ GÜNÜ UNUTMADI

Denizli CHP Lise Komisyonları İl Başkanı Melih Can Gökgöl, Sivas Kongresi’nin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Siyaset
04 Eylül 2018 - 09:20
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
GENÇLER TARİHİ GÜNÜ UNUTMADI
Denizli CHP Lise Komisyonları İl Başkanı Melih Can Gökgöl, 99 yıl önce gerçekleştirilen Sivas Kongresi’nin aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kurultayı olduğuna dikkat çekerken, 4 Eylül Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemli bir gündür dedi.

Melih Can Gökgöl, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyet tarihimizde, ilk adım olan 19 Mayıs ne kadar önemli ise, Mustafa Kemal’in Amasya Genelgesi’ni açıkladıktan sonra bir çağrı üzerine I. Dünya Savaşı’ndan sonra işgale uğrayan Türk topraklarını kurtarmak ve Türk milletinin bağımsızlığını sağlamak için seçilmiş ulus temsilcilerinin Sivas’ta bir araya gelmesiyle, 4 Eylül 1919 – 11 Eylül 1919 tarihleri arasında gerçekleşen ulusal nitelikteki Sivas Kongresi de o kadar önemlidir. Sivas Kongresi’nde alınan kararlar, Erzurum Kongresi kararlarının kapsamını genişleterek tüm ulusu kapsar bir nitelik kazandırmış ve yeni Türk Devleti’nin kuruluşuna temel olmuştur; bu nedenle 4 Eylül’ün Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemi büyüktür.

Bu kongre aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kurultayı olarak kabul edilmektedir.

Sivas Kongresinde çekilen fotoğrafa dikkatlice baktığınızda, fotoğraftakilerin yüz hatlarında; cesareti, teslim olmamayı, esir edilememenin izlerini görmek mümkündür. 4 Eylül’de atılan temel o kadar sağlam ki, bu binayı yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

99 yıl önce, milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz; manda ve himaye kabul edilemez; ya istiklal ya ölüm diye tarih yazan iradeyi saygı ve minnetle anıyor, Sivas Kongresi’nin yıl dönümünü kutluyoruz”

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Vatan Partisi Denizli'de TRÇİ İttifakını Masaya Yatırdı:
Vatan Partisi Denizli'de TRÇİ İttifakını Masaya Yatırdı: " Seçenek Değil, Zorunluluk"
CHP Kurmaylarından Honaz Belediye Başkanı Kepenek'e Destek Ziyareti
CHP Kurmaylarından Honaz Belediye Başkanı Kepenek'e Destek Ziyareti
Denizli Vekili Öztürk'ten Tapu Düzenlemesine Meclis'te Sert Tepki,
Denizli Vekili Öztürk'ten Tapu Düzenlemesine Meclis'te Sert Tepki, "86 Milyonun Hakkı Söz Konusu"
TBB'DE MEKTUP KRİZİ: ÇAVUŞOĞLU,
TBB'DE MEKTUP KRİZİ: ÇAVUŞOĞLU, "BU TERAZİ HEPİMİZİ TARTAR"
HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim