• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Çameli
  3. Hasat edilen cevizler tezgahlara düşmeye başladı
Çameli
Yayınlanma: 29 Ekim 2022 - 14:12

Hasat edilen cevizler tezgahlara düşmeye başladı

Çameli
29 Ekim 2022 - 14:12
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Hasat edilen cevizler tezgahlara düşmeye başladı
Türkiye'nin önemli ceviz üretim merkezlerinden biri olan Denizli’nin Çameli ilçesinde binbir emek harcanarak toplanan cevizler, tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Denizli’nin Çameli ilçesinde lezzeti ve yüksek besin değeri nedeniyle dikim alanları her geçen gün artan ve ekonomik anlamda oldukça önemli bir yere sahip olan cevizde, hasat işlemleri sürüyor. Hasat çalışmalarının tamamlandığı tarlardan toplanan cevizler, kentteki tezgahlarda da yerini almaya başladı. Tezgaha düşer düşmez alıcı bulan ve halk arasında “kabuğuna sığmayan lezzet” olarak adlandırılan Çameli cevizi, son zamanlarda tüketicilerin gözdesi oldu.

Artan talepten memnun olan üreticiler, her geçen gün artan talebin kazançlarına da yansımasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
“Çameli bölgesinde ceviz üretiminde güzel bir rekolte var”
Kentte her Cuma günü kurulan geleneksel pazaryerinde organik Çameli cevizi satışı yapan üretici Mehmet Ayten, ilçeye özgü cevizin bilinir hale gelmesinden dolayı adeta kapışıldığını söyledi. Pazarda kuru kabuklu yerli cevizin kilogramının 70 TL’den satıldığı belirten Ayten, "Çameli bölgesinde ceviz üretiminde güzel bir rekolte var. Cevizimizin bu yıl bol olmasının yanında, kalitelisi de iyi durumda. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Satışlarımızda da ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Ceviz bu yıl değerinde alınıp satılıyor. Biz Çameli ilçesine kurulan pazarlara gelip ceviz satıyoruz. Türkiye'de ceviz dediğiniz zaman akla ilk Çameli cevizi gelir” diye konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Çameli'de Bereket Taştı: Gölet İlk Kez Tam Kapasiteye Ulaştı
Çameli'de Bereket Taştı: Gölet İlk Kez Tam Kapasiteye Ulaştı
Paşaderesi'nden Gelen Su, Çameli Ovası'na Yeniden Hayat Olacak
Paşaderesi'nden Gelen Su, Çameli Ovası'na Yeniden Hayat Olacak
Çameli Belediyesi yol bakım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor
Çameli Belediyesi yol bakım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor
Devrilen traktör sürücüsü itfaiye tarafından kurtarıldı
Devrilen traktör sürücüsü itfaiye tarafından kurtarıldı
Başkan Örki’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Başkan Örki’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim