• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. DENİZLİ BŞB
  3. HAYRİ DEV UNUTULMAYACAK
DENİZLİ BŞB
Yayınlanma: 18 Temmuz 2018 - 10:12

HAYRİ DEV UNUTULMAYACAK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Çamelili Hayri Dev'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

DENİZLİ BŞB
18 Temmuz 2018 - 10:12
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
HAYRİ DEV UNUTULMAYACAK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi listesine girerek Denizli’yi hem ulusal hem de uluslar arası platformlarda gururla temsil etmiş büyük usta Hayri Dev’in vefatını büyük bir teessürle öğrendiğini ifade etti. Hayri Dev’in yaşadığı süre boyunca yöresel ezgileri evrensel bir çıtaya taşıdığını belirten Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de Denizlimizin unutulmayacak değeri, büyük ustamız ile bir çok projede bir araya gelme mutluluğunu ve gururunu yaşadık. Şüphesiz ustalar vefat etseler dahi ürettikleri eserleri ve yetiştirdikleri öğrencileriyle gönüllerde daima yaşar, bu nedenle Hayri Dev asla unutulmayacak."

BÜYÜKŞEHİR HAYRİ DEV'İN İSMİNİ YAŞATIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak usta sanatçı Hayri Dev'in ismini yaşatmak için memleketi Çameli ilçesinde "Hayri Dev Kültür Merkezi" yaptıklarını ve tesisin kısa süre sonra hizmete açılacağını hatırlatan Başkan Osman Zolan, "UNESCO tarafından 2008 yılında Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ve çam düdüğü ustası Hayri Dev’in vefatı nedeniyle, kıymetli büyüğümüze Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İşte Küçük Çocuğu Hayata Bağlayan Kahraman İtfaiye Eri Celal Özcan
İşte Küçük Çocuğu Hayata Bağlayan Kahraman İtfaiye Eri Celal Özcan
Denizli Büyükşehir'den Çal'da Üreticiye Yem Desteği
Denizli Büyükşehir'den Çal'da Üreticiye Yem Desteği
Yıldızların Altında Sinema Keyfi Yeniden Denizli'de!
Yıldızların Altında Sinema Keyfi Yeniden Denizli'de!
Denizli Büyükşehir'den Gündem Olan Tanıtım Filmi: Macron Detayı Sosyal Medyayı Salladı
Denizli Büyükşehir'den Gündem Olan Tanıtım Filmi: Macron Detayı Sosyal Medyayı Salladı
BAŞIMIZ SAĞOLSUN
BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim