• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Honaz
  3. Honaz'da Toprağa Umut Ekildi: 30 Bin Fide, 3 Bin Ata Tohumu Dağıtıldı
Honaz
Yayınlanma: 04 Mayıs 2026 - 11:51
Güncelleme: 04 Mayıs 2026 - 11:53
Reklam

Honaz'da Toprağa Umut Ekildi: 30 Bin Fide, 3 Bin Ata Tohumu Dağıtıldı

Honaz
04 Mayıs 2026 - 11:51
Güncelleme: 04 Mayıs 2026 - 11:53
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Honaz'da Toprağa Umut Ekildi: 30 Bin Fide, 3 Bin Ata Tohumu Dağıtıldı

Denizli’nin Honaz ilçesi, yerel üretimin kalbini attıran anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Ata Tohumu Takas Şenliği, binlerce kişinin katılımıyla adeta bir dayanışma şölenine dönüştü. Geleneksel üretim kültürünü yaşatmayı amaçlayan etkinlikte, üreticiyle toprak arasındaki bağ bir kez daha güçlendirildi.

Şenliğe siyasi isimler ve yerel yöneticiler de yoğun ilgi gösterdi. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, çevre il ve ilçelerden gelen belediye başkanları ve parti temsilcileri etkinlikte yer aldı. Katılımın genişliği, organizasyonun sadece yerel değil bölgesel bir etki yarattığını ortaya koydu.

BİNLERCE TOHUM VE FİDE DAĞITILDI

Etkinliğin en dikkat çeken bölümü ise üretim cephesinde yaşandı. 10 belediye ve 20 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla vatandaşlara 3 bin paket ata tohumu ve 30 bin fide ücretsiz olarak dağıtıldı. Alanı dolduran vatandaşlar, doğal ve yerli üretimin geleceği için sıraya girdi. Dağıtılan her tohum, aslında geçmişten geleceğe atılan bir imza gibiydi.

“BU SADECE ŞENLİK DEĞİL, BİR DURUŞ”

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, organizasyona ilişkin yaptığı değerlendirmede net konuştu. Etkinliğin sıradan bir buluşma olmadığını vurgulayan Kepenek, ata tohumunun sadece tarımsal değil, aynı zamanda ekonomik ve kültürel bağımsızlığın da simgesi olduğunu ifade etti.

Kepenek, “Bu toprakların hafızasını koruyoruz. Ata tohumu demek, dışa bağımlılığa karşı duruş demektir. Üreten bir toplum olmadan ayakta kalamayız” diyerek mesajını açık verdi.

ÜRETİM, PAYLAŞIM, DİRENÇ

Şenlik boyunca sadece tohum dağıtılmadı; aynı zamanda üretimin önemi, doğallığın değeri ve birlikte hareket etmenin gücü de anlatıldı. Katılımcılar, yerel tarımın korunmasının artık bir tercih değil, zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
HONAZ'DA TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ İÇİN BAŞKAN KEPENEK'TEN DAVET
HONAZ'DA TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ İÇİN BAŞKAN KEPENEK'TEN DAVET
Başkan Kepenek: Geleceğin Mimarı Çocuklarımızın Bayramı Kutlu Olsun
Başkan Kepenek: Geleceğin Mimarı Çocuklarımızın Bayramı Kutlu Olsun
Honaz'da üreticiye don ile mücadele desteği: Sisleme aparatları teslim edildi
Honaz'da üreticiye don ile mücadele desteği: Sisleme aparatları teslim edildi
Başkan Yüksel Kepenek:
Başkan Yüksel Kepenek: "Borçsuz, faizsiz belediyecilikle Honaz büyüyor"
Çavuşoğlu'na Durmak Yok: TBB Sonrası Vaat Karnesinde de Türkiye 2'nciliği
Çavuşoğlu'na Durmak Yok: TBB Sonrası Vaat Karnesinde de Türkiye 2'nciliği

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim