• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. HZ.PEYGAMBER VE ARAP YAHUDİLERİ-1
Genel
Yayınlanma: 19 Temmuz 2019 - 12:55

HZ.PEYGAMBER VE ARAP YAHUDİLERİ-1

Ali Koçlu'nun yazısını okumak için tıklayın...

Genel
19 Temmuz 2019 - 12:55
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
HZ.PEYGAMBER VE ARAP YAHUDİLERİ-1

Hz.Peygamber(sav),23 yıllık Peygamberliği zamanında,Bizans İmparatoru Herakliyus’dan,
Habeşistan-bugünkü Somali-Etopya- Kralı Neçaşi Ashame’ye,Bizans’ın Mısır valisi Mukavkıs’a,Sasani -Bugün ki İran-Hükümdarı Perviz B. Hürmüz’e,Yemen,Bahreyn,
Umman,Gassaniler gibi Arap Kabileleri ile Medine ve civarında oturan Yahudilere oldukça, edebi,nazik bir dille mektup yazarak,İslam’a davet etmiştir.
Mektuplar,özel elçilerle gönderildi.
Hz.Peygamber(s.a.v),İslam’a davet etmediği hiçbir kavme,kabileye,Kral ya da İmparatora savaş açmamıştır.Bu çok önemlidir.Zira,Din,sadece Tebliğden ibarettir.
Bu dinin de,Peygamberi Hz.Muhammed’tir.Peygamberlerin görevi,İlahi emirleri,bulunduğu kavimlere “TEBLİĞ” etmektir.
Osmanlı Padişahları da,aynısını yaptılar.İslamı kabul edenleri alkışlayıp onlara güzel muamele yaparken,din değiştirmeyenlere de,”CİZYE” yani vergi vermeye mecbur ettiler.
Bunun yanında,din değiştirmeyen ateist,Yahudi,Hıristiyanlara ve mecuzilere,hiçbir şekilde eza-cefa vermediler.Onları iç işlerinde ve inançlarında tamamen serbest bıraktılar.
Bugün bile insanların “Din ve Vicdan Hürriyetleri” tartışılırken,1400 evvel İslam Peygamberi ile başlayan,Osmanlılarla da devam,bu hürriyet,baskısız,kılıçsız insanlara kazanılmış bir hak olarak görülmüştür.Zira,Müslüman ile Tanrısı arasına kimse giremez.
Osmanlı,İslam Devleti idi.Yalnız,bu devletin idaresinde Teolojik olarak ifade edilen “RUHBAN SINIFI” yani “DİN ADAMLARI” sınıfı yoktu.
Hz.Peygamber,İslam dinine davet ettiği kabile veya diğer milletlerle,İslam dinini kabul ettikleri zaman,aralarında mutlaka bir Antlaşma yapardı..
Bunların en önemlileri “Hudeybiye antlaşmasıdır.” Mekke’nin fethedilmesinden sonra,
Mekkeli Müşriklerle bu antlaşma yapılmıştır.Daha sonraları,Hayber Yahudileri ile yapılan antlaşma,Bahreyn Halkı(Hecer) ile yaptığı antlaşma,Medine(Yesri) kabileleri ile yapılan antlaşma ve Medine Anayasası ve bunun yanında bir çok sözleşmeler,ahitnameler, Emannameler mevcuttur.
Sizlere daha ziyade dünün Medine’deki Yahudilerle,bugünün Yahudileri hakkında bilgileri paylaşmak istiyorum.
Hz.Peygamber,Gerek Hıristiyanlara ve gerekse de Yahudilere yazdığı bütün mektuplarda, hepsini “Ehl-i Kitap” diye hitap etmiştir.Hz.Musa ve İsa B.Meryem dinini övmüştür. Aklı başında olan dindar Hıristiyanlar,İncil de yazan, mesajı bilenler,Hz.Muhammedin peygamberliğini hemen kabul ediyorlardı.O mesaj;”İsa’dan sonra gelecek olan ve İsmi Ahmed olan Peygamber son peygamberdir.”
Mekke’de bile kendi kavminden (Kureyş) olan müşrik Araplar bile,Hz.Muhammedin peygamberliği kabul etmeyip,öldürmeye kalktılar.
Bunun üzerine,peygamber Medine’ye hicret etmek zorunda kaldı.
Muhacir ve ensar ilişkileri burada kendisini gösterdi.
Hz.Peygamber’in Medine’ye yerleşmesinden sonra,Mekkeliler ve Medine’de bulunan diğer Araplar,bir olup,Peygambere karşı,Bedir,Uhut ve Hendek savaşları başlattılar.
Mekkeyi Mekke yapan sadece orada “Kâbe-i Muazzamının” bulunmasıdır.O sebeple burası,Beytullah,Harem-i Şerif olarak adlandırılır. Burada,adam öldürülmez.Kâbe’nin bir dikeni bile koparılmaz.Av için bile av hayvanları avlanılmaz.Yılan bile öldürülmez.
Harem-i Şerifte herkes güven içindedir.
Hz.Peygamberin,Anne ve babasının,ilk eşi Hatice’nin mezarları Mekkedeki Cennet-ül Mualladadır.
Medine’nin ismi Yesri iken,daha sonra Medine ismi verilmiştir.
Peygamber,göçebe Arapları,bedevileri,yerleşik bir yaşam için,şehirleşmeye davet etmiştir.
Bu sebeple,Şehr-i Medine,örnek bir şehir olmuştur.Bu gün bile Mekke ve Medine farkını görebiliyorsunuz.Bu fark,halkının kültür ve medeniyetinden,yaşam biçimine kadar her şeyi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Eğitim-İş'ten Demokrasiye Sahip Çıkma Çağrısı: Butlan Yönetimlerini Kabul Etmiyoruz
Eğitim-İş'ten Demokrasiye Sahip Çıkma Çağrısı: Butlan Yönetimlerini Kabul Etmiyoruz
NERUDA ,
NERUDA , "POSTACI"NIN EFSANE REPLİĞİ VE NÂZIM'A YAZDIĞI ŞİİR...
Çameli'de Gökyüzünden Yağan Buz Üreticinin Umudunu Kırdı
Çameli'de Gökyüzünden Yağan Buz Üreticinin Umudunu Kırdı
Cengiz Bektaş Şiir Ödülü İçin Başvurular Başlıyor
Cengiz Bektaş Şiir Ödülü İçin Başvurular Başlıyor
Sınavlara hazırlıkta Kırlangıç farkı
Sınavlara hazırlıkta Kırlangıç farkı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim