Anasayfa
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. DTO
  3. İHRACATÇIYA DOPİNG OLACAK
DTO
23 Mart 2017 - 12:34

İHRACATÇIYA DOPİNG OLACAK

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, yeşil pasaport ihracatçımıza hem teşvik hem doping olacak dedi.

DTO
23 Mart 2017 - 12:34
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
İHRACATÇIYA DOPİNG OLACAK
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Tüccar Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü Uğur Erdoğan, yeşil pasaport hakkı tanınan ihracatçıların, Türkiye’ye daha fazla döviz girdisi sağlayacağını belirtti. Erdoğan, düzenleme için de hükümet ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye teşekkür etti.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Tüccar Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü Uğur Erdoğan, ihracatçılara yeşil pasaport hakkı verilmesi ile ilgili yasal düzenlemenin Resmi Gazete’de yayınlanması üzerine açıklama yaptı.

Yeşil pasaportu “teşvik ve doping” olarak yorumlayan Erdoğan, “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Kararına göre, son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1-10 milyon ABD doları arasında (10 milyon dolar dahil) olan firmaların bir, 10 milyon dolar üzeriyle 25 milyon dolar arasında olan firmaların iki, 25 milyon dolar üzeriyle 50 milyon dolar arasında olan firmaların üç, 50 milyon dolar üzeriyle 100 milyon dolar arasındaki firmaların dört, 100 milyon dolar üzerinde olanların ise beş yetkilisine hususi damgalı pasaport verilebilecek. İhracatçılarımız için çıkarılan bu uygulama, adeta teşvik hükmündedir. Çünkü ihracatçılarımız, yurtdışı giriş ve çıkışlarında daha rahat hareket edebilecek, bu da onlara moral olacaktır.” şeklinde konuştu.

Hükümet tarafından iş dünyasının isteklerinin karşılık bulmasının önemine değinen Başkan Erdoğan, “Bizler, iş dünyası olarak üretip, ürettiğimizi de gerek yurt içi gerekse de yurtdışı pazarlarında satmak istiyoruz. Özellikle yurtdışı pazarları çok önemsiyoruz. Ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlamak ve Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşımak için gece gündüz demeden çaba sarf ediyoruz. Hükümetimizin de bizlerin işlerini kolaylaştırmak için çalışmalar yaptığını görmek bizlere moral ve motivasyon kaynağı oluyor. Yeşil pasaport da ihracatçılarımıza büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Ticareti kolaylaştırma çabaları dolayısıyla başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve tüm hükümet yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Denizli Ve Yatırımlarımız Gibi DTO Da Hızla Büyüyor
Denizli Ve Yatırımlarımız Gibi DTO Da Hızla Büyüyor
Başkan Erdoğan, Çalışma Bakanı ile buluştu
Başkan Erdoğan, Çalışma Bakanı ile buluştu
Başkan Erdoğan, HOMETEX’te adım atmadık yer bırakmadı
Başkan Erdoğan, HOMETEX’te adım atmadık yer bırakmadı
DTO Başkanı Erdoğan, Türk Gençliği’nin bayramını kutladı
DTO Başkanı Erdoğan, Türk Gençliği’nin bayramını kutladı
Son Haberler
 8 ilde birinci olan 180 genç, jüri karşısında hünerlerini sergiledi
8 ilde birinci olan 180 genç, jüri karşısında hünerlerini sergiledi...
Rektör Kutluhan Alzheimer Hastalarını Unutmadı
Rektör Kutluhan Alzheimer Hastalarını Unutmadı
Babasıyla Aynı Kaderi Paylaşan Kadın Çiftçi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Babasıyla Aynı Kaderi Paylaşan Kadın Çiftçi Son Yolculuğuna Uğurlandı
PAÜ İİBF’de Öğrenciler İçin Mentörlük Programı Uygulaması Başladı
PAÜ İİBF’de Öğrenciler İçin Mentörlük Programı Uygulaması...
Katilin yakınları karakolda ayrı mahkemede farklı konuştu
Katilin yakınları karakolda ayrı mahkemede farklı konuştu
DENİZLİ SANAYİ ODASI, ETİYOPYA BÜYÜKELÇİSİNİ AĞIRLADI
DENİZLİ SANAYİ ODASI, ETİYOPYA BÜYÜKELÇİSİNİ AĞIRLADI

Ana Sayfa
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Foto Galeri
Video Galeri
Köşe Yazarları
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim