• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İl Başkanlığı'nı kazandı, ancak Genel Merkez göreve başlatmadı
Siyaset
Yayınlanma: 27 Mart 2025 - 14:59

İl Başkanlığı'nı kazandı, ancak Genel Merkez göreve başlatmadı

Siyaset
27 Mart 2025 - 14:59
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
İl Başkanlığı'nı kazandı, ancak Genel Merkez göreve başlatmadı

Anahtar Parti Denizli İl Teşkilatında kongreyi kazanan Zafer Kaplan, daha göreve başlamadan genel merkez tarafından yerine başkası atandı. Yönetimiyle birlikte partiden istifa eden Kaplan, parti yönetimini sert bir dille eleştirdi.

Anahtar Parti Denizli İl Teşkilatınida geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen gergin genel kurulun ardından başlayan tartışmalar farklı bir boyuta taşındı. Yavuz Ağıralioğlu'nun Genel Başkanı olduğu Anahtar Parti Genel merkezi mevcut başkan Demet Değirmenci’nin tek aday olarak seçime girmesi yönünde tavsiye kararı almasına rağmen, Mustafa Altıkulaç ve Zafer Kaplan da adaylıklarını açıkladı. Tartışmaların yaşandığı genel kurulda iki rakibini geride bırakarak Anahtar Parti İl Başkanı seçilen Zafer Kaplan, mazbatasını aldıktan sonra daha göreve başlamadan genel merkez tarafından yerine Fatih Aslan Kazancı atandı.

Parti binasında İl Başkanı unvanını kullanarak bir açıklama yapan Zafer Kaplan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Anahtar Parti’den istifa ettiğini duyurdu. Kaplan ile birlikte il ve ilçe yönetimlerindeki 200 kişinin partiden istifa ettiği belirtildi.

"Milliyetçi duruş sessizce tasfiye edildi"
Partiye büyük bir inançla katıldıklarını hatırlatan Zafer Kaplan, yaptığı açıklamada; "Biz bu davaya yalnızca ismimizle değil; ömür verdiğimiz birikimimizle, alın terimizle, inancımızla girdik. Ama çok geçmeden anladık ki, bu partiyi yönetenlerin derdi ne teşkilattır, ne emek, ne de millettir. Denizli yapılanmasında, arkadaşlarımızla birlikte çok büyük emekler verdik. Lakin ortak akıl prensibiyle yürütüleceği ilan edilen bu yapıda; Genel Merkez tarafından atanan kurucu il başkanı ve çevresindeki birkaç kişi, istişareyi yok saymış, karar alma süreçlerini tekeline almıştır. Zamanla parti içinde milliyetçi duruş hedef alınmış, kadrolarımız sessizce tasfiye edilmiş. ‘Siyasette itibar, itirazdandır’ diyenlerin, itiraz eden herkesi susturduğuna; Genel Merkez’e sunulan sayfalarca raporun, dilekçenin, belge ve şikâyetin bilinçli bir şekilde görmezden gelindiğine şahit olduk. Adını Alparslan’dan, Anadolu’dan, Atatürk’ten aldığı söylenen bu parti; aslında yalnızca bir soyadına yaslanan, biat kültürüne esir olmuş, fikre değil, sadakate göre şekillenen, şahıs merkezli bir yapıya dönüşmüştür. Bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla, aynı değerleri savunmaya; nerede adalet varsa onun yanında, nerede haksızlık varsa onun karşısında olmaya devam edeceğiz. Seçimle gelen seçimle gider sözünü de Ankara’ya hatırlatıyorum" şeklinde konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
CHP’li Arpacı: Denizli’de 52 Yıllık Fabrika Kapandı, Türk Sanayisi Bitiyor, Sanayi Bakanı nerede?
CHP’li Arpacı: Denizli’de 52 Yıllık Fabrika Kapandı, Türk Sanayisi Bitiyor, Sanayi Bakanı nerede?
CHP'li Arpacı’dan Meclis’teki Sahte İmza Skandalına Sert Tepki
CHP'li Arpacı’dan Meclis’teki Sahte İmza Skandalına Sert Tepki
Yeni Yol Grubu'ndan Denizli'de Uyuşturucuya Karşı Sert Tepki ve Eylem Çağrısı
Yeni Yol Grubu'ndan Denizli'de Uyuşturucuya Karşı Sert Tepki ve Eylem Çağrısı
Ferdi Zeyrek son yolculuğuna uğurlandı
Ferdi Zeyrek son yolculuğuna uğurlandı
Son Haberler
Çivril’e Flake Üretim Tesisi Kuruluyor
Çivril’e Flake Üretim Tesisi Kuruluyor
Akkonak’ta Ev Yangınında, 3 Çocuk Alevlerin Arasından Son Anda Kurtarıldı
Akkonak’ta Ev Yangınında, 3 Çocuk Alevlerin Arasından Son Anda Kurtarıldı
Türkiye İş Bankası'nın sanat eserleri koleksiyonu, ilk kez Denizli'nin Çal ilçesinde sanatseverlerle buluştu
Türkiye İş Bankası'nın sanat eserleri koleksiyonu, ilk kez Denizli'nin...
Hemzemin Geçitte Feci Kaza: 68 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti
Hemzemin Geçitte Feci Kaza: 68 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti
Akdeniz Belediyeler Birliği'nin eğitim toplantısı Çameli’de yapıldı
Akdeniz Belediyeler Birliği'nin eğitim toplantısı Çameli’de yapıldı
Denizli İdman Yurdu, galibiyet serisini Bucak ile sürdürdü
Denizli İdman Yurdu, galibiyet serisini Bucak ile sürdürdü

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim