• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Pamukkale
  3. İşitme engellilere ilk yardım eğitimi
Pamukkale
Yayınlanma: 11 Temmuz 2019 - 14:17

İşitme engellilere ilk yardım eğitimi

Engellilere yönelik yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Pamukkale Belediyesi tarafından İşitme engellilere yönelik temel ilk yardım eğitimi verildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Engellilere yönelik desteklerimizden biri de ilk yardım kurslarımız oluyor. İlk yardım her bir vatandaş için önemliyken, engelli vatandaşlarımız içinde ayrıca bir önemli” dedi.

Pamukkale
11 Temmuz 2019 - 14:17
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
İşitme engellilere ilk yardım eğitimi

Pamukkale Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin projelerinden biri olarak İşitme Engellilere yönelik Temel İlk Yardım Eğitimi düzenlendi. Pamukkale Belediyesi’nin engellilere yönelik başlattığı temel ilk yardım kurslarının ilk ayağı işitme engellilere yönelik gerçekleştirildi. İşaret Dili Öğretmeni eşliğinde gerçekleştirilen eğitim, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitmeni Fedayi Karakuş tarafından verildi. Pamukkale Belediyesi’nde gerçekleşen eğitimlerde, temel ilk yardım teknikleri, kaza anında yapılması gereken ilk yardım yöntemleri, ev kazalarında kesik yanma, boğaza cisim kaçmasında ilk müdahale, kalp krizi anında müdahale, yaralıyı kaza yapan araçtan çıkarma yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim ile de kursiyerler bire bir olarak pratik yapma şansını yakaladı. Eğitmen Fedayi Karakuş, “Slaytlı anlatımla, görsel ve uygulamalı eğitimlerle ilk yardım temel bilgilerini anlatıyoruz. Teorik konuları soru-cevap şeklinde işliyoruz. Aynı zamanda da beden dili öğretmenimiz de işitme engellilere tercüme etmek için bilgilendirme yapıyor. Amacımız yavaş yavaş, sindirerek buradaki eğitimlerimizle kursiyerlerimizi bu alanda donanımlı hale getirmek” dedi.


“ENGELLİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

“Engellilerimizin her konuda her zaman yanındayız” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, engellilere yönelik her türlü projenin içine yer alacaklarını ifade ederek, “İlk yardım herkes için önemli. İşitme engelliler için ise daha da önemli. Biz de bu bilinçle Pamukkale Belediyesi olarak işitme engellilere yönelik temel ilk yardım kursları açtık. Bu kursların ilk ayağı işitme engelli vatandaşlarımız oldu. İlerleyen günlerde ortopedik engelli vatandaşlara yönelik ilk yardım kurslarımız da devam edecek” dedi.



ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Ertemur Down Sendromlu Gülizar ve Selma'nın Gelinlik Hayali Gerçekleştirdi
Başkan Ertemur Down Sendromlu Gülizar ve Selma'nın Gelinlik Hayali Gerçekleştirdi
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin Yol Haritasını Açıkladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin Yol Haritasını Açıkladı
Başkan’dan Dilekçe ile Top İstemişlerdi; Hem Makamda Ağırlandılar Hem de İmzalı Topu Aldılar!
Başkan’dan Dilekçe ile Top İstemişlerdi; Hem Makamda Ağırlandılar Hem de İmzalı Topu Aldılar!
PAMUKKALE BELEDİYESİ
PAMUKKALE BELEDİYESİ "HALK EKMEK" AĞINI GENİŞLETTİ
Son Haberler
Çivril’e Flake Üretim Tesisi Kuruluyor
Çivril’e Flake Üretim Tesisi Kuruluyor
Akkonak’ta Ev Yangınında, 3 Çocuk Alevlerin Arasından Son Anda Kurtarıldı
Akkonak’ta Ev Yangınında, 3 Çocuk Alevlerin Arasından Son Anda Kurtarıldı
Türkiye İş Bankası'nın sanat eserleri koleksiyonu, ilk kez Denizli'nin Çal ilçesinde sanatseverlerle buluştu
Türkiye İş Bankası'nın sanat eserleri koleksiyonu, ilk kez Denizli'nin...
Hemzemin Geçitte Feci Kaza: 68 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti
Hemzemin Geçitte Feci Kaza: 68 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti
Akdeniz Belediyeler Birliği'nin eğitim toplantısı Çameli’de yapıldı
Akdeniz Belediyeler Birliği'nin eğitim toplantısı Çameli’de yapıldı
MHP Denizli’den Kütahya’ya çıkarma
MHP Denizli’den Kütahya’ya çıkarma

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim