• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Denizli Haberleri
  3. JANDARMA'DAN SÜRÜCÜLERE "YAYALARA ÖNCELİK" DENETİMİ
Denizli Haberleri
Yayınlanma: 08 Mayıs 2019 - 14:51

JANDARMA'DAN SÜRÜCÜLERE "YAYALARA ÖNCELİK" DENETİMİ

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan düzenleme ile sürücülere “görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını verme” yükümlülüğü getirildi.

Denizli Haberleri
08 Mayıs 2019 - 14:51
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
JANDARMA’DAN SÜRÜCÜLERE “YAYALARA ÖNCELİK” DENETİMİ

Yapılan istatistiklerden 2018 yılında ülkemizde meydana gelen yayaya çarpma olaylarında toplam bin 487 yayanın trafik kazası sonucunda hayatını kaybettiği, meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazaların yüzde 17’sinin yayaya çarpma şeklinde meydana geldiği, toplam ölümlerin yüzde 22’sini yayaların oluşturduğu tespit edildi.

 

Bu kapsamda; Denizli İl J.K.lığı trafik timleri tarafından eş zamanlı olarak belirlenen okul önlerinde sürücülerin kavşaklara, okul ve yaya geçitlerine yaklaşırken yavaşlayıp yavaşlamadıkları ve yayalara ilk geçiş hakkını verip vermedikleri denetlendi.

 

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, son düzenleme ile tüm kolluk personeline görevleri esnasında ve dışında, cep telefonu kullanma, emniyet kemeri takmama ve makas atma suçlarının yanında sürücüler hakkında kavşaklara, okul ve yaya geçitlerine yaklaşırken yavaşlamamak ve buralardan geçen yayalara ilk geçiş önceliğini vermemek suçlarından da trafik ihlali tutanağı düzenleme yetkisi verildiği belirtildi.

 

Yayaların hangi durumlarda geçiş önceliğinin bulunduğu hususuna da değinen yetkililer;

 

Trafik ışığı veya trafik görevlisi bulunan kavşaklarda araçların ve yayaların ışık ve görevlinin talimatına göre hareket etmesi gerektiğini, ışık ve görevli bulunmayan kavşaklarda ise tüm araç sürücülerinin trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına veya okul ve yaya geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak ve buralardan geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermek zorunda olduğunu, aksine hareket eden sürücüler hakkında 488 TL idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Kendi çocuklarının da okula yaya olarak gittiğini, az sonra araçtan indiklerinde kendilerinin de yaya olacağını belirten sürücüler uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdi. 


ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Dişhekimleri Odası'nda Musa Akyol yeniden başkan
Dişhekimleri Odası'nda Musa Akyol yeniden başkan
DENİZLİ'DE SAĞLIK CEPHESİNDEN ORTAK İSYAN,
DENİZLİ'DE SAĞLIK CEPHESİNDEN ORTAK İSYAN,"BU BİR TOPLUMSAL ÇÖKÜŞ İŞARETİ"
Denizli Valiliği'nden Açıklama;
Denizli Valiliği'nden Açıklama; "İl genelindeki tüm okullarda güvenlik önlemleri artırıldı"
Pınarkent’in altyapı sorunu 200 milyonluk yatırımla tarihe karışıyor
Pınarkent’in altyapı sorunu 200 milyonluk yatırımla tarihe karışıyor
Nisan ayında Çardak'tan kaç kişi uçtu?
Nisan ayında Çardak'tan kaç kişi uçtu?

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim