• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kalbi duran hasta, hayata döndürüldü
Sağlık
Yayınlanma: 03 Kasım 2019 - 16:01

Kalbi duran hasta, hayata döndürüldü

Nefes darlığına bağlı olarak akciğerlerinde su toplanan ve kalbi duran 60 yaşındaki kadın, Denizli Tekden Hastanesi’nde doktorların yaptığı başarılı müdahale ile hayata döndürüldü.

Sağlık
03 Kasım 2019 - 16:01
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Kalbi duran hasta, hayata döndürüldü

Geçirdiği nefes darlığı şikayeti ile Muğla Milas’tan, Denizli Tekden Hastanesi’ne gelen Emiş Çakan (60) yoğun bakıma alındı. Ciğerlerinin su dolması ile kalbi duran yaşlı kadının önce kalbi çalıştırıldı, daha sonra başarılı geçen ameliyat ile sağlığına kavuşturuldu. Çakan, doktoruna ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.
Yaptıkları başarılı ameliyat ile Çakan’ın sağlığına kavuştuğunu kaydeden Tekden Hastanesi’nde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Burak Tamtekin, hastanın kalbinin durması ile beyin, ciğer ve böbreklerde de tahribatların başladığına dikkat çekerek, "Muğla Milas’ta ciddi şekilde yaşadığı nefes darlığı sorunu ile hastaneye kaldırılan hastamız, nefes darlığı artınca Denizli’ye sevk edildi. Kalp kapağından kaynaklanan sorun ile akciğerin su topladığı ve oksijen değerlerinin çok düştüğünü ve hastanın nefes alamadığını gördük. Solunum cihazına taktık ve bir süre sonra kalp durması gerçekleşti. Yoğun bakımda tekrardan kalbini çalıştırdık. Hızlı bir şekilde ameliyata aldık. Eski kapağı değiştirdik. Hastamız geldiğinde kanındaki oksijen değerleri düşüktü beyin, karaciğer ve böbrek hasar görmeye başlamıştı. Devam etseydi saatler içinde kaybedebilirdik. Çünkü hastamız kendi akciğerlerindeki su ile boğuluyordu. Ameliyat sonrası bütün değerleri normale döndü. Taburcu etmeye hazırlıyoruz" diye konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi:
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi: "Mücadele Edeceğiz"
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Pro. Dr. Gökhan Önem:
Pro. Dr. Gökhan Önem: "Gerçek Tıp Bayramı, Sorunlar Çözülünce Olacak"
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Tarım ürünlerine sınırsız ithalat geliyor
Tarım ürünlerine sınırsız ithalat geliyor

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim