• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Cumhuriyet Halk Partisi
  3. Karaca; Esnaf Bakanlığı kurulmalı
Cumhuriyet Halk Partisi
Yayınlanma: 12 Şubat 2021 - 18:06
Güncelleme: 12 Şubat 2021 - 18:17

Karaca; Esnaf Bakanlığı kurulmalı

Esnaf ziyaretlerinde kapanan işletmelerin sahiplerini dinleyen CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Esnaf Bakanlığı kurulmalı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi
12 Şubat 2021 - 18:06
Güncelleme: 12 Şubat 2021 - 18:17
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Karaca; Esnaf Bakanlığı kurulmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de pandemide işyerleri kapanan kahvehane ve kafe sahiplerini yerinde ziyaret etti. Aylardır kepenkleri kapalı esnaf, destekten yoksun olmalarının sıkıntılarını ve beklentilerini CHP’li Gülizar Biçer Karaca’ya anlattı.


Esnafın sorunlarını yok sayıyorlar

Meserret Sokak’ta işletme sahiplerini dinleyen, Kahveciler Odası’na ziyarette bulunan Gülizar Biçer Karaca, bir dokundu bin ah işitti. Kiralarını ödeyemediklerinden, evlerine ekmek götürmekte zorlandıklarından söz eden esnaf stopajların yüksek olduğundan, pandemide cezanın kendilerine kesildiğinden, masrafların arttığından, esnafın sorunlarının yok sayıldığından yakındı.

Müzisyenler eve ekmek götüremiyor

“Denizli’de 20 bine yakın müzisyen var, ekmeğini sadece bu işten kazanıyordu” diyen müzisyenlik yapan yurttaş ise bu konuda seslerini duyurmak için eylem yaptıklarını, eylemin de polis tarafından engellendiğini hatırlattı, sesimizi duyun dedi.

Fedakarlığı esnaf değil devlet yapmalı

Yanlarında çalışan elemanların parasını ödemekte güçlük çektiklerini, sosyal güvenlik primlerini ödeyemediklerini, açıklanan paketlerden yararlanamadıklarını, basit usüle tabi olmaları halinde esnafın destekten yararlanabilmesi nedeniyle pek çok esnafın da bu noktada mağduriyetler yaşadığını belirten Denizli esnafı, fedakarlığı vatandaştan bekleyen devletin bu fedakarlığı yapması gerektiğini ifade ettiler.


Esnaf Bakanlığı kurulmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “esnafın stopajı kaldırılmalı, lütuf değil hak olarak destekler sunulmalı, Esnaf Bakanlığı kurulmalı” sözlerini hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar’da 32 Milletvekili ve PM üyesinden oluşan CHP heyeti olarak 2 gün boyunca esnafları dinlediklerini, ülkenin dört bir yanında benzer sorunlar yaşandığını hatırlattı. Geçici ve yetersiz yardımlarla esnafın ayağa kalkamayacağını söyleyen Gülizar Biçer Karaca, kalıcı adımlar atılmalı, esnafın pandemideki mağduriyetleri giderilmeli… Halka sırtını dönen, taleplerine kulak tıkayan iktidar milletvekilleri Saray kapılarında el pençe divan durmayı bırakıp hemşehrilerimizin taleplerine cevap vermeli.” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
KILIÇDAROĞLU’NA SON MEKTUP
KILIÇDAROĞLU’NA SON MEKTUP
AKP Denizli’de Eriyor: CHP 11,7 Puan Fark Attı!
AKP Denizli’de Eriyor: CHP 11,7 Puan Fark Attı!
Başkan İlhan,
Başkan İlhan, "“Bugün sadece bir karne günü değil. Bugün sabrın, emeğin ve mücadelenin günü”
CHP'lli Vekil Arpacı,
CHP'lli Vekil Arpacı, "Zeytinciye Barikat, Kömürcüye Kırmızı Halı!"
Son Haberler
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Honaz'da 47. Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Başladı
Honaz'da 47. Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Başladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin Yol Haritasını Açıkladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin...
29 Yıl Hapis Cezası Alan Hükümlü, Ormanda 7 Ay Hayvan Derisinden Giysiyle Saklandı!
29 Yıl Hapis Cezası Alan Hükümlü, Ormanda 7 Ay Hayvan Derisinden...
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
Köyceğiz’den çalınan otomobil Denizli’de bulundu
Köyceğiz’den çalınan otomobil Denizli’de bulundu

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim