• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Karantina ihlaline komşu engeli
Asayiş
Yayınlanma: 22 Eylül 2020 - 10:23

Karantina ihlaline komşu engeli

Denizli’de karantinada olan H.İ.A isimli şahıs kuralı ihlal ederek köpeğini dışarıda gezdirmeye çıktı. Durumu fark eden komşuları 112’yi arayarak ihbarda bulundu. H.İ.A’yı alan sağlık ekipleri şahsı Zeytinköy Mahallesinde bulunan KYK Yurduna yerleştirdi.

Asayiş
22 Eylül 2020 - 10:23
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Karantina ihlaline komşu engeli

Olay, Denizli’nin Pamukkale ilçesi, Hacı Kaplanlar Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 55 yaşındaki H.İ.A. isimli kişi ve eşinin korona virüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine tedbir amaçlı şahıs ve eşi evde 14 günlük karantinaya alındı. Aradan geçen üç günün sonunda korona virüs testi pozitif çıkan ve evde karantinaya alınan H.İ.A. kuralı ihlal ederek köpeğini gezdirme bahanesiyle dışarıya çıktı. H.İ.A.’nın dışarıya çıktığını gören komşuları 112’yi arayarak ihbarda bulundu. Polisler HES kontrolü sonrası şahsın evinde olmadığı teyit edince hızla harekete geçti. Olay yerine gelen polis ekipleri şahsı sokak arasında köpek gezdirirken yakaladı. Ardından bölgeye gelen sağlık görevlileri H.İ.A’yı tedbirler alarak yeni genelgeye göre Zeytinköy Mahallesinde bulunan KYK Yurduna yerleştirdi. Karantina kurallarına ihlal eden H.İ.A’ya polis ekipleri 3 bin 150 TL idari para cezası kesti. Şahsın köpeği ise evine götürülerek H.İ.A’nın eşine teslim edildi.

Uzmanlar karantina ihlali için tekrar uyardı
Yaşanan bu olay sonrası uzmanlar korona virüs testi pozitif çıkan ve temaslı olan kişilerin karantina sürecine uymaları ve ne olursa olsun salgının yayılmaması için evlerinde kalmalarını konusunda uyardı. Bu kuralı ihlal edenlerin tespit edilmesi halinde genelge de yayınlandığı gibi KYK Yurtlarında karantinaya alınacakları ve ihlal sebebiyle para cezası uygulanacağını belirttiler. Ayrıca, şahısların KYK’larda karantina sürecinde tüm masrafları da kendi cebinden karşılayacağı ifade edildi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Asmalıevler Yasta: Muhtar Zeki Çacur Hayatını Kaybetti
Asmalıevler Yasta: Muhtar Zeki Çacur Hayatını Kaybetti
İş İnsanı Mehmet Çaput Evinde Hayatını Kaybetti
İş İnsanı Mehmet Çaput Evinde Hayatını Kaybetti
Denizli'de kuyuya düşen keçileri itfaiye kurtardı
Denizli'de kuyuya düşen keçileri itfaiye kurtardı
Sarayköy’de saman yüklü tır alev alev yandı
Sarayköy’de saman yüklü tır alev alev yandı
Dünyada #WeLoveDenizli Rüzgarı Esiyor
Dünyada #WeLoveDenizli Rüzgarı Esiyor

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim