Denizli’nin Buldan ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, direksiyon hâkimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü karşı şeride geçerek bir başka araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçlardan biri savrulup şarampole yuvarlanarak takla attı. Feci kazada 2 sürücü de yaralanırken, araçlardan biri adeta demir yığınına döndü.
Kaza, Denizli - Manisa karayolu üzerindeki Bölmekaya Mahallesi yakınlarında yaşandı. İddiaya göre, Denizli yönünden Manisa’ya doğru seyir halinde olan 20 ACY 263 plakalı Tofaş marka otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle bir anda karşı şeride geçti. O esnada karşıdan gelen 59 AEN 997 plakalı otomobile çarpan araç, savrularak yol kenarındaki şarampole yuvarlandı ve takla attı.
Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şarampole uçan araçta sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Her iki sürücünün de ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye sevk edildi.
Kazada hurdaya dönen Tofaş marka araçtan çıkan manzara görenleri dehşete düşürürken, ikinci araçta da ciddi maddi hasar oluştu. Hastaneye kaldırılan sürücülerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, güvenlik güçleri yol trafiğini kontrollü şekilde sağladı.




