• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Çal
  3. Kınalı kuzular Cumhuriyet'in 100'üncü yıl aşkına yürüdüler
Çal
Yayınlanma: 19 Ağustos 2023 - 13:09
Güncelleme: 23 Ağustos 2023 - 12:01

Kınalı kuzular Cumhuriyet'in 100'üncü yıl aşkına yürüdüler

Çal
19 Ağustos 2023 - 13:09
Güncelleme: 23 Ağustos 2023 - 12:01
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Kınalı kuzular Cumhuriyet'in 100'üncü yıl aşkına yürüdüler
Denizli’nin Çal ilçesi Aşağıseyit Mahallesinde UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan 849 yıllık ‘Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı’ etkinliği öncesi mor renge boyanmış koyunlar ve çoban köpekleri eşliğinde Denizli Merkezde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüş, Valiliğin önünde başlayarak 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler meydanında son buldu. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, organizasyon komitesi üyeleri, çobanlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Renkli görüntülerin oluştuğu Kortej yürüyüşü sırasında bulvarda mor boyalı koyunlar ve çoban köpeklerini gören vatandaşlar cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çekildi. Denizli’nin simgesi olan ‘Cam Denizli Horozu’ önünde davul zurnayla oynayan çobanlara, Belediye Başkanı Fethi Akcan’da eşlik etti. 

Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramının 28-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceğini, dile getiren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan,  “Değerli arkadaşlar Aşşağıseyit Mahallesi'nde bu sene850’incisini yapacak olduğumuz sudan koyun geçirme Çoban Bayramı, Cumhuriyet’in 100. yılına armağan ediyoruz. Cumhuriyet bizim için çok değerli çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları getirmiş olduğu Cumhuriyet, bu topraklarda yüz yıllardır değer kazandı. Atatürk’ün kurmuş olduğu bu genç Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, bu topraklarda yüzyıllardır değer kazanan bir geleneği armağan ederek taçlandırmak istiyoruz. 

Bu festivalde 45'in üzerinde evcil koyunlarımız katılacaktır. Ben Çoban arkadaşlarımızdan bu geleneği sürdürdüklerinden dolayı minnettarım. Çivril'den, Bekilli'den Baklan’dan ve Çal’dan katılan Çoban arkadaşlarımıza biz elimizden gelen desteği vereceğiz. Cumartesi Akşam konserlerle devam edeceğiz. 27 Temmuz Pazar günü ise Kınalı koyunlarımız suya atlayacaklar. Asırlardır devam eden festivalimize bu yıl ki ana teması Cumhuriyet olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılı kutlamalarına biz de kınalı koçlarımızla destek vereceğiz” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
FUTBOL, TURİZME AÇILAN PENCERE OLACAK
FUTBOL, TURİZME AÇILAN PENCERE OLACAK
Başkan Ahmet Hakan'dan Babalar Günü Mesajı:
Başkan Ahmet Hakan'dan Babalar Günü Mesajı: "Baba, Ailenin Sessiz Direğidir"
Çal'da Yılların Kangreni Tarihe Karışıyor: Apollon Lermonas Yolunda Çalışmalar Başladı
Çal'da Yılların Kangreni Tarihe Karışıyor: Apollon Lermonas Yolunda Çalışmalar Başladı
ÇAL'DA AKKENT VE AKBELİ GÖLÜ YOLU TAMAMLANDI
ÇAL'DA AKKENT VE AKBELİ GÖLÜ YOLU TAMAMLANDI
Silah temizlerken yanlışlıkla annesini vurdu
Silah temizlerken yanlışlıkla annesini vurdu

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim