• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Denizli Haberleri
  3. Kurban öncesi altın değerinde tavsiyeler
Denizli Haberleri
Yayınlanma: 24 Haziran 2023 - 12:18

Kurban öncesi altın değerinde tavsiyeler

Denizli Haberleri
24 Haziran 2023 - 12:18
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Kurban öncesi altın değerinde tavsiyeler

Kurban Bayramı sonrasında elde edilen kurban etlerinin doğru bir şekilde saklanması, etin bozulmasının önlenmesi ve sağlıklı bir şekilde tüketilmesinin önemli olduğunu belirten 41 yıllık kebap ustası Dursun Göçenoğlu, yaptığı açıklamada hem kurban keseceklere önerilerde bulundu hem de kebaptaki asırlık lezzetin sırrını et severlerle paylaştı.

Kurban Bayramı için kesilecek kurbanların etleri kimi zaman kısa sürede tüketilirken kimi zaman ise gerektiğinden fazla bekletiliyor. Oldukça hassas bir yapıda olan kurban etleri doğru şekilde muhafaza edilmezse, tüketme esnasında büyük sağlık sorunları ortaya çıkarabiliyor. Birçok uzman, Kurban Bayramı’nda kesilen etin, oldukça kısa bir süre içerisinde su tutularak bir süre dinlenmeye alınmasını öneriyor. Kesilip su tutulan etlerin asla tekrardan poşete ya da leğene konularak buzdolabına yerleştirilmesinin sakıncalı olduğunu belirtiyor.

Vatandaşların almak istediği hayvanları nasıl seçilmesi gerektiği ve kesimden sonra etin nasıl işleneceği konusunda sorun yaşamaması ve etin doğru pişirilmesi için Denizli’nin meşhur kebapçısı Dursun Göçenoğlu, Merkezefendi ilçesine bağlı Saraylar Mahallesi 357. Sokakta bulunan Kebapçı Dursun isimli işletmesinde açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı'nda etin bekletilmeksizin birkaç saat içinde pişirilerek tüketilmesi, midede şişkinliği başta olmak üzere hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olduğunu söyleyen Göçenoğlu, özellikle mide rahatsızlıkları yaşayan kişilerin eti 24 saat bekletmesi gerektiğini belirtti. Göçenoğlu, kesim yapıldıktan sonra etin içindeki su ve kanın önemli bir kısmının süzülmesi gerektiğini, aksi takdirde etin hem lezzeti hem de ömrünün kısa olabileceğine dikkat çekti.

“Etimiz mutlaka bir gün bekletilmelidir”
Sektördeki 41 yıllık isminin markaya dönüşmesinde kullandığı etin doğru kesimi ve doğru pişirilmesine bağlayan Dursun Göçenoğlu, “Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurbanları temiz yetiştirebilen, doğal üretebilen ve bilinir yerden alınmasını tavsiye ediyoruz. 45 ile 60 kilo arasında canlı hayvanların Kurban Bayramı’nda tüketebileceğiniz çok lezzetli bir et olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bunun kesiminde de bıçaklarımızın keskin olup, tek seferde alacak şekilde kesim yapması gerekiyor. Etimiz kesilmesinin ardından hemen işlem yapılması ve pişirilmesini tavsiye etmiyoruz. Etimiz mutlaka bir gün bekletilmelidir. Dinlendikten sonra hayvanın kanı vücudunda olabildiğince azaldıktan sonra işleme alınması daha sağlıklı oluyor. Çünkü suyu ve kanı akmadıktan sonra direk işlendiğinde ve dolabımıza koyduğumuz zaman, bakteri üretmesi ihtimalini daha da artıyor. Onun için bir gün bekletip, vücudundan kanı süzülmesini sağladıktan sonra işlenmesi gerekiyor. Bu işlemlerin ardından et daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir lezzet veriyor” dedi.

“Etin kendi yağını kullanmalısınız”
İyi pişmemiş ettin birçok sağlık soruna yol açtığını ve lezzetin az olduğunu, bu nedenle etin pişme süresi ve sıcaklığına dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Dursun Göçenoğlu, “Kurban eti lezzetli ve sağlıklı olması için etin kendi yağını kullanmalısınız. Fazladan yağ kullandığınızda bu durum çeşitli hastalıklara sebebiyet verebilir. Zeytinyağı ve tereyağı kullanılabilir. Harlı ateş kullanmamalısınız. Etin aşırı pişmesi sağlık açısından da zararlıdır” ifadelerini kullandı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
TORBA YASAYA KARŞI DENİZLİ'DEN YÜKSELEN İSYAN:
TORBA YASAYA KARŞI DENİZLİ'DEN YÜKSELEN İSYAN: "TOPRAĞIMIZI VERMİYECEĞİZ!"
Denizli İl Müftüsü hakkındaki ağır iddiaları Diyanet Kapatmaya mı Çalışıyor?
Denizli İl Müftüsü hakkındaki ağır iddiaları Diyanet Kapatmaya mı Çalışıyor?
Polis Zil Çalmadan Yetiştirdi: Denizli'de 10 Öğrenci Sınava Son Anda Girebildi
Polis Zil Çalmadan Yetiştirdi: Denizli'de 10 Öğrenci Sınava Son Anda Girebildi
Seyir halindeki minibüs alev alev yandı
Seyir halindeki minibüs alev alev yandı
Son Haberler
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Honaz'da 47. Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Başladı
Honaz'da 47. Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Başladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin Yol Haritasını Açıkladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin...
29 Yıl Hapis Cezası Alan Hükümlü, Ormanda 7 Ay Hayvan Derisinden Giysiyle Saklandı!
29 Yıl Hapis Cezası Alan Hükümlü, Ormanda 7 Ay Hayvan Derisinden...
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
Sıcak havalar kalp krizini tetikliyor
Sıcak havalar kalp krizini tetikliyor

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim