• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Tavas
  3. Nikfer'de Depreme Dayanıksız Denilerek Yıkılan Spor Salonu Halkın Tepkisini Topladı
Tavas
Yayınlanma: 26 Mart 2026 - 03:10
Güncelleme: 26 Mart 2026 - 03:39

Nikfer'de Depreme Dayanıksız Denilerek Yıkılan Spor Salonu Halkın Tepkisini Topladı

Tavas
26 Mart 2026 - 03:10
Güncelleme: 26 Mart 2026 - 03:39
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Nikfer'de Depreme Dayanıksız Denilerek Yıkılan Spor Salonu Halkın Tepkisini Topladı
Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi’nde, mahalle halkını derinden sarsan bir gelişme yaşandı. Nikfer Mahalle Muhtarı Ali Keysan, yaptığı açıklamayla mahallede bulunan kapalı spor salonunun “depreme dayanıksız” raporu gerekçe gösterilerek yıkımına başlandığını duyurdu.

Muhtar Keysan’ın ifadelerine göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri, herhangi bir kapsamlı bilgilendirme yapılmadan spor salonunda yıkım sürecini başlattı. Yaklaşık 25 yıllık geçmişe sahip olan tesisin, mahalle için önemli bir sosyal alan olduğu vurgulandı.

Keysan açıklamasında, Denizli il merkezinde yıkılması gereken çok sayıda yapı varken önceliğin Nikfer’deki spor salonuna verilmesini eleştirerek, bu kararın mahalle halkında soru işaretleri oluşturduğunu belirtti.

“Eski ilkokul binası, ortaokul, lise, kapalı spor salonu… Belki de belediye binası. Maalesef elimizde olanın kıymetini bilmiyoruz. Nikfer bunu hak etmiyor” sözleriyle tepkisini dile getiren Keysan, yıkımın gerçekten teknik bir zorunluluktan kaynaklanıp kaynaklanmadığının da net şekilde ortaya konulmasını istedi.

Mahalle muhtarı ayrıca, yıkılan spor salonunun yerine yeni ve modern bir tesisin bir an önce kazandırılması çağrısında bulundu. Alanın Nikfer halkına ait olduğunu vurgulayan Keysan, “Bu alan Nikfer’e hizmet etmek için kullanılmalıdır. Aksi bir durum söz konusu olursa mahallemiz adına tüm yasal haklarımızı kullanırız” ifadelerini kullandı.

Nikfer’de yaşanan bu gelişme, sadece bir binanın yıkımı değil; aynı zamanda bir mahallenin sosyal yaşam damarlarından birinin kesilmesi olarak yorumlanıyor. Şimdi gözler yetkililerde: Yıkımın ardından Nikfer’e ne verilecek? Yoksa geriye sadece toz, sessizlik ve cevapsız sorular mı kalacak?

NİKFER HALKINDAN BÜYÜK TEPKİ VAR!
Spor salonunun yıkımına büyük tepki gösteren Nikfer halkı, “Köyümüz 25 sene önce her şeyi olan bir ilçe konforundaydı. Tüm Nikferliler el ele verdi, yurt dışındaki Nikferliler de dahil, iş makinesi, morg gibi birçok değer kazandırdı köyümüze. Önce belediyelik hakkı elimizden alındı, uygulanan yanlış politikalar sonucunda köy yavaş yavaş boşaldı. Şu anda köyümüzdeki 3 okul atıl durumda. O kadar üzülüyorum ki… İnşallah bir sonraki hamleleri maden filan bahanesiyle başka ülkelere peşkeş çekilmez. Yazık oldu güzel ülkemize.” şeklinde konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Denizli'de Doğa Mucizesi: Kuruyan Gümüşdere Obruğu Yağışlarla Hayat Buldu
Denizli'de Doğa Mucizesi: Kuruyan Gümüşdere Obruğu Yağışlarla Hayat Buldu
Tavas Belediyesinden Ramazan’da fırınlara sıkı denetim
Tavas Belediyesinden Ramazan’da fırınlara sıkı denetim
Tavas'ın tescilli baklavası dünya pazarına açılıyor
Tavas'ın tescilli baklavası dünya pazarına açılıyor
Tavas’ta devrilen kamyonet içerisinde mahsur kalan 2 kişi ve 10 küçükbaş sağ kurtuldu
Tavas’ta devrilen kamyonet içerisinde mahsur kalan 2 kişi ve 10 küçükbaş sağ kurtuldu
Çal’da Yeni Dönem: Vatandaş Yazacak, Belediye Çözecek”
Çal’da Yeni Dönem: Vatandaş Yazacak, Belediye Çözecek”

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim