• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nikfer halkı maden şirketleri yetkililerini kovdu
Gündem
Yayınlanma: 12 Ocak 2022 - 23:35

Nikfer halkı maden şirketleri yetkililerini kovdu

Gündem
12 Ocak 2022 - 23:35
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Nikfer halkı maden şirketleri yetkililerini kovdu
Denizli’nin Tavas ilçesi Barza Ovası’nda maden aramak için başvuran ve mermer ocağı açmak isteyen iki şirket yetkilileri, ÇED raporu bilgilendirmesi için geldikleri Nikfer’den yöre halkı tarafından kovuldular.  
Mermer ocağının açılması planlanan bölgede Kayak merkezinin bulunduğunu söyleyen Nikfer Muhtarı Ali Keysan, “Doğduğumuz, yaşadığımız ve yarınlara emanet edeceğimiz doğal çevremizin zaman içerisinde bu şekilde katledilmesini kabul edemeyiz. Tavrımız çok net, mermer ocağının açılmasını istemiyoruz. 12 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 14. 30 da mahallemizi seven tüm vatandaşlarımı süreçle ilgili görüş ve düşüncelerini iletmek ve bizlere destek olmak için çarşı meydanına davet ediyorum” şeklinde çağrı yapmış ve tüm Nikfer halkını bugünkü eyleme günler öncesinden davet etmişti.
NİKFER’İ MADENLE DEĞİL, DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZLE DUYURACAĞIZ
Nikfer halkı bugün muhtar Ali Keysan’ın çağrısıyla mahalle meydanında toplandılar. Muhtar Ali Keysan bugün yaptığı açıklamada ise, “Nikfer mermer ocağı, madenle değil; Tarım, hayvancılık, kış turizmi, yaz turizmi, yamaç paraşütü, tıbbı aromatik bitkileri; kekik, lavanta, adaçayı, kayak merkezi, eşsiz dağları, mis gibi havası, bulunmaz doğa manzaraları, atalarımızdan kalan bağları ve cennet gibi yaylalarıyla adını duyurmaya devam edecektir. Destekleriniz için her birinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Küçüklerimin gözlerinden, büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Hakkınız ödenmez. İyi ki varsınız.” şeklinde konuştu.
ŞİRKET YETKİLİLERİNİ KOVDULAR
Öte yandan; ellerinde dövizlerle mahalle meydanında toplanan Barza ve Nikfer halkı,”Mermer ocağı istemiyoruz” şeklinde slogan attılar. Kadını, erkeği ve çocuklarıyla birlikte yaşadıkları yöreye sahip çıkan halk, gelen şirket yetkililerini konuşmalarına izin vermeden kovdular.
MERMER, MÜRMER İSTEMEYORUZ!..

Nikfer mahalle meydanında bulunan CHP’li Arif Balkanay ise, eylem yapan halkla röportaj yaptı. Balkanay’a ilginç cevaplar veren halk, “Tarımı bitirdiler, hayvancılığı bitirdiler, ormanlarımızı bitirdiler. Her şeyimizi aldılar. Daha ne alacaklar. Canımızı mı? Mermer, mürmer istemiyoruz” dediler.

 
2022/01/w5u5r1l1i2c0j2f2y4.jpg
2022/01/y8j8e3b4o8a5r7p0d9.jpg
2022/01/g9d7y0u7v7v9r8w4c4.jpg
2022/01/f9c9r6r2e4z0v6m5s4.jpg
2022/01/t1r9m5u9p4d0d4n0p8.jpg
2022/01/h6n2d0f6o0f3r9g2u3.jpg
2022/01/w3t5x9f6s8a5e4g0d9.jpg
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Bu ülke, ‘bitti’ denilen her anda yeniden ayağa kalkanların ülkesidir.
Bu ülke, ‘bitti’ denilen her anda yeniden ayağa kalkanların ülkesidir.
Çameli ve Tavas’ta Bazı Alanlar Orman Vasfı Dışına Çıkarıldı
Çameli ve Tavas’ta Bazı Alanlar Orman Vasfı Dışına Çıkarıldı
Denizli'de 19 Mayıs Coşkusu: 120 Metrelik Bayrakla Yürüdüler
Denizli'de 19 Mayıs Coşkusu: 120 Metrelik Bayrakla Yürüdüler
Mehmet Selçuk istifa etti
Mehmet Selçuk istifa etti
Denizlili aile bir anda yükselen suların ortasında kaldılar
Denizlili aile bir anda yükselen suların ortasında kaldılar

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim