• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. O Kalan 4 kişiden biri
Genel
Yayınlanma: 07 Kasım 2021 - 10:41

O Kalan 4 kişiden biri

Denizli’nin Kaleiçi çarşısında demircilik yaparak geçimini sağlayan 75 yaşındaki Ali Öztürk, ustasından öğrendiği mesleğini 61 yılı aşkındır sürdürürken teknolojiye direniyor.

Genel
07 Kasım 2021 - 10:41
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
O Kalan 4 kişiden biri
Babasının çeşitli nedenlerden dolayı çırak olarak demirci ustasının yanında verdiği ali Öztürk, ustasından vefat etmesinden sonra işi tek başına sürdürdü. Teknolojinin gelişmesine rağmen işini aşkla devam ettiriyor. Her geçen yıl ürettiği ürünlere talep azalmasına rağmen mesleğini bırakmadı. Öztürk ilerleyen yaşına rağmen demire şekil vermekten vazgeçmedi.

Çeşit iş aletleri üreterek geçimini sağlayan 75 yaşındaki Ali Öztürk, artık çırak bulamadığını, kendisinin birkaç yıl daha sürebileceğini ifade etti. Öztürk, “Baba mesleği değil, usta mesleği. Ben ilkokuldan çıktım. 1960’dan beri buradayım. 60 yıldır aynı dükkandayım. işini seviyorsan bu iş güzel işini sevmezsen güzel değildir. Burada körükle başladık. 1962-63 yıllarında körük çektik ve demir dövdük.. Bizim buraya elektrik 1968 yılında geldi. O zaman kadar körük vardı. Körükle çırak yetiştiriyorduk. Biz Buraya geldik, demirci olduk. Usta olduktan sonra işimi bırakmayıp devam ettim. Benim 1976’da öldü. 10-15 tane çırak vardı. 26-27 yaşlarında çıraklarımız vardı. Onlar biz yapamayacağız söyleyip işi bıraktılar. Ocak kaynağı korkusundan dolayı ama ben devam ettim. Bunun sonucunda 16 yaşında usta oldum. O beni mutlu etti, devam edip gittim. Benim mesleğimiz çok güzel. Her şeyiyle bir sanattır. Her şeyi elle yapılıyor. Eskiden 47 tane demirci vardı. Şimdi 4 tane kaldı” dedi.
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Çameli'de Gökyüzünden Yağan Buz Üreticinin Umudunu Kırdı
Çameli'de Gökyüzünden Yağan Buz Üreticinin Umudunu Kırdı
Cengiz Bektaş Şiir Ödülü İçin Başvurular Başlıyor
Cengiz Bektaş Şiir Ödülü İçin Başvurular Başlıyor
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına Mustafa Akbulut Atandı
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına Mustafa Akbulut Atandı
Uçaklı Fakülte'de sorular büyüyor: Neden hâlâ kazma vurulmadı?
Uçaklı Fakülte'de sorular büyüyor: Neden hâlâ kazma vurulmadı?
Türk'ün En Büyüğü; ATATÜRK
Türk'ün En Büyüğü; ATATÜRK

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim