• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. PAÜ FTRYO ve PAÜ Hastanelerinden Sağlık ve Eğitime Katkı Sağlayan İş Birliği
Sağlık
Yayınlanma: 17 Ocak 2022 - 18:43

PAÜ FTRYO ve PAÜ Hastanelerinden Sağlık ve Eğitime Katkı Sağlayan İş Birliği

Sağlık
17 Ocak 2022 - 18:43
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
PAÜ FTRYO ve PAÜ Hastanelerinden Sağlık ve Eğitime Katkı Sağlayan İş Birliği
PAÜ FTRYO ile PAÜ Hastaneleri arasında, PAÜ Hastaneleri’nde tedavi gören hastalara, FTRYO öğretim üyeleri tarafından, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesine ilişkin iş birliği protokolü, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın başkanlığında imzalandı. İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kutluhan:“Bu protokol, Üniversitemizin tüm birimleriyle bir bütün olduğunun somut bir göstergesidir.” dedi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (FTRYO) ile PAÜ Hastaneleri arasında, PAÜ Hastanelerinde tedavi gören hastaların, PAÜ FTRYO öğretim üyeleri tarafından fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesine ilişkin protokol, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın başkanlığında, PAÜ Rektörlüğü Yönetim Kurulu Salonu’nda imzalandı.
Halihazırda var olan ve süresi uzatılan protokol çerçevesinde, PAÜ FTRYO’nun deneyimli öğretim üyeleri, PAÜ Hastanelerinde, ameliyat olan, yoğun bakım ya da servislerde tedavileri süren hastalara, fizyoterapi desteği sağlayarak, iyileşme süreçlerine katkı verecek. Hastaların, mevcut tedavilerinin bir parçası olacak olan fizyoterapi ve rehabilitasyon tedavileri, FTRYO’nun öğretim üyeleri tarafından takip edilecek. Aynı zamanda lisans ya da yüksek lisans seviyesinde, yeterli düzeyde uygulamalı fizyoterapi eğitimi almış öğrenciler için mesleki deneyimlerinin arttırması adına bir uygulama sahası da olacak olan bu tedaviler, gelecekte çok daha deneyimli fizyoterapistlerin yetişmesine imkan sağlayacak.
Protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra PAÜ FTRYO Müdürü Prof. Dr. Ali Kitiş, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Nihal Büker, PAÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özban ve Başmüdür Murat Taşer katıldı.
Atılan imzaların ardından, hayata geçirilen hizmet alım protokolüne ilişkin açıklama yapan PAÜ FTRYO Müdürü Prof. Dr. Ali Kitiş, bu protokol ile yoğun bakımlar başta olmak üzere servislerde tedavi gören hastalara yüksekokul öğretim üyeleri tarafından fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verileceğini ifade ederken, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin de bu tedavilere katılacağını, böylelikle öğrencilerin, mezuniyet sonrasında çok daha fazla deneyim kazanmış olarak meslek hayatlarına başlayacaklarını dile getirdi. Yapılan protokolün tüm taraflar, hastalar ve öğrenciler için hayırlar getirmesini temenni etti.
Protokole ilişkin açıklama yapan, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özban, ameliyat ve tedavisi gerçekleştirilen hastaların, tedavi sonrası, PAÜ FTRYO öğretim üyeleri tarafından fizik tedavi hizmetini hali hazırda aldıklarını ve bugün protokolün süresini uzattıklarını belirtirken, bu konuda sağlığa ve eğitime katkıların devam edecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Rektör Kutluhan: “Üniversitemizin, tüm birimleri ile bir bütün olduğunun somut bir göstergesi olması ve fizyoterapinin öneminin hastalar tarafından doğru anlaşılması, adına güzel bir iş birliği”
Üniversite’nin tüm birimleri ile bir bütün olduğunun en somut göstergelerinden birinin, imzalanan bu protokol olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ FTRYO öğretim üyeleri ve öğrencilerinin fizyoterapi hizmeti verilmesine ilişkin mevcut olan anlaşmanın süresini uzattıklarını söyledi. Bu hizmetin devam edecek olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Fizik tedavinin hayatın her alanında olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kutluhan, gerek yapılan ameliyatlar gerekse romatizmal hastalıklar sebebiyle, hastaların fizik tedavi hizmetine yoğun talep gösterdiklerini belirtti. Protokolün, hastanede verilen sağlık hizmetinin kalitesinin arttırılmasında aynı zamanda fizyoterapi ve öneminin hastalar tarafından anlaşılmasında son derece önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yapılacak çalışmaların hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi:
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi: "Mücadele Edeceğiz"
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Pro. Dr. Gökhan Önem:
Pro. Dr. Gökhan Önem: "Gerçek Tıp Bayramı, Sorunlar Çözülünce Olacak"
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Eğitime Yön Verenler-1 İhtiyaç Analizi Raporu Kitaplaştırıldı
Eğitime Yön Verenler-1 İhtiyaç Analizi Raporu Kitaplaştırıldı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim