• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. PAÜ'lü öğrencilere Almanya'da iş fırsatı
Eğitim
Yayınlanma: 26 Şubat 2020 - 17:30

PAÜ'lü öğrencilere Almanya'da iş fırsatı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Almanya’nın Thüringen Eyaletinde, faaliyet gösteren ve gençlerin en iyi şekilde istihdam edilebilmesi için farklı sektörlerden firmalarla ortak çalışmalar yürüten “FAV Service gGMBH” vakfı yetkilileri ile bir araya geldi.

Eğitim
26 Şubat 2020 - 17:30
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
PAÜ’lü öğrencilere Almanya’da iş fırsatı

PAÜ Tıp Fakültesi seminer salonunda yapılan toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Öğretim Üyeleri, Rektör Danışmanı Dr. Turgay Sehil ve FAV Service gGMBH vakfı yetkilileri katıldı.
Toplantıda ilk olarak Uluslararası İlişkileri Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, PAÜ’yü tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Sonrasında öğretim üyeleri tarafından Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin tanıtan bir sunum gerçekleştirildi.

“Gençlerin mesleki kariyerlerine Almanya’da devam etmelerine yardımcı olmayı istiyoruz”
Toplantı, FAV Service gGMBH Vakfı yetkilisi Heiko Schüler’in vakıf ve yaptığı çalışmalar hakkındaki sunumu ile devam etti. Sunumunda, bulundukları eyalet genelinde farklı sektörlerden 600 şirket ile işbirlikleri yaptıklarını belirten Schüler, özellikle sağlık hizmetleri, metal ve otomotiv sektöründe bu alanlarının eğitimini almış çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. PAÜ ile yapmayı hedefledikleri işbirliği ve ortak proje konusuna da değinen HeikoSchüler, Pamukkale Üniversitesi’nden mezun olmuş ve mezun olacak gençleri, eğitim aldıkları alanlarda, Almanca dil eğitimlerinin sonunda Almanya’da faaliyet gösteren firmalarla buluşturmayı, mesleki kariyerlerine Almanya’da devam etmelerine yardımcı olmayı istediklerini ifade etti.
Toplantı, PAÜ ile FAV Service gGMBH Vakfı yetkililerinin yürütülmesi planlanan proje konusunda karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.
Toplantının sonunda heyet, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’ı ziyaret ederek, vakfın yaptığı çalışmalar konusunda bilgi verdi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Eğitim-İş Denizli'den Çocuk İşçiliği Tepkisi:
Eğitim-İş Denizli'den Çocuk İşçiliği Tepkisi: "Çocukların Yeri Fabrikalar Değil, Okullardır"
Ahmet Gökşin'den Duygulandıran Çıkış:
Ahmet Gökşin'den Duygulandıran Çıkış: "Konteynerleri Görünce Çok Üzüldüm"
Ahmet Gökşin İsminin Taşıdığı Değere Yakışır Bir Eğitim Yuvası İstiyoruz!
Ahmet Gökşin İsminin Taşıdığı Değere Yakışır Bir Eğitim Yuvası İstiyoruz!
Uğur Okulları Denizli'de yeni kampüsünde öğrencilerle buluşuyor
Uğur Okulları Denizli'de yeni kampüsünde öğrencilerle buluşuyor
Kadın sokakta bıçakla gasp edildi
Kadın sokakta bıçakla gasp edildi

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim