• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. PAÜ ÖĞRENCİLERİ İLE ONKOLOJİ HASTALARI ELELE
Sağlık
Yayınlanma: 16 Mart 2017 - 10:58

PAÜ ÖĞRENCİLERİ İLE ONKOLOJİ HASTALARI ELELE

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencileri ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bölümü hastaları bir araya gelerek etkinlik yapacak. 

Sağlık
16 Mart 2017 - 10:58
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
PAÜ ÖĞRENCİLERİ İLE ONKOLOJİ HASTALARI ELELE
Pamukkale Üniversitesi’nde onkoloji hastası olan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, öğrencileriyle birlikte Kanser Haftası’nda yapacakları etkinlik için kolları sıvadı. Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Okca, erken tanının hayat kurtaracağına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için el sanatları bölümü öğrencileri ve onkoloji hastalarının bir araya geldiğini, iki bin tane örgü yaparak, hastane çevresindeki çeşitli objeleri giydireceklerini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, “Öğrencilerimle hangi konuda farkındalık yaratabiliriz konusunu tartışırken, benimde bir onkoloji hastası olmamdan dolayı #biryumakumut projesine karar verdik. Her şeyi kafamızda tasarladık projeyi kâğıda dökecek vaktimiz olmadı. Çünkü 1-7 Nisan Kanser Haftasına çok az bir süre kalmıştı. Çeşitli renk ve ebatlarda, tığ ya da şiş yardımı ile kurdele simgesini taşıyan motifleri örmeye başladık. İlk etapta bu motiflerden en az 2 bin tane örmeyi ve ördürmeyi hedefledik. Daha sonra bu motifleri Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri ve kampüs alanı içinde yer alan ağaçları, kamelyaları, çiçek saksılarını, sütunları, köprüleri, bankları vb. giydirerek bir farkındalık oluşturmayı planladık. Projemize İstanbul ve Adana’daki yün firmalarından destek geldi. Örgü bilmeyen gençlerimiz böylesine anlamlı bir proje için örgü öğrendiler. Hatta erkek öğrencim bile hafta sonu örgü örmeyi öğrenmiş o yüzden hepimiz şok olduk” diye konuştu. 

ÖRENLERE KANSER TARAMASI UYARISI

Motifleri örmesini teklif ettikleri kişilere kanser taramasını ihmal etmemeleri gerektiği konusunda gerekli uyarılarda bulunduklarını belirten Okca, “Bir tek kişi dahi erken tanı ile hayatta kalırsa bu proje amacına ulaşmış olacak, proje ekibi olarak da kendimizi bu konuda başarılı sayacağız. Bu yüzden bize destek olmak isteyen kişiler örmüş oldukları motifleri Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Danışmanlık Hizmetlerine ulaştırabilirlerse gücümüze güç katmış olacaklardır. Ayrıca #biryumakumut olarak sosyal paylaşım sitelerinde örmüş oldukları motifleri yayınlarlarsa bizde projenin kimlere ulaştığını takip edebiliriz” dedi. 

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi:
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi: "Mücadele Edeceğiz"
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Pro. Dr. Gökhan Önem:
Pro. Dr. Gökhan Önem: "Gerçek Tıp Bayramı, Sorunlar Çözülünce Olacak"
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Acıpayam’da Üç Tutuklama
Acıpayam’da Üç Tutuklama

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim