Appetite dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, sade kahve
sevgisi ile sadistik ya da psikopatik eğilimler arasında bir bağlantı var.
Avusturya'daki Innsbruck Üniversitesi araştırmacıları
tarafından yürütülen çalışmada binden fazla yetişkin incelendi. Katılımcılardan
yiyecek ve lezzet tercihleri hakkında bilgiler paylaşmaları istendi. Daha sonra
bu kişilere sadizm, narsisizm ve psikopati gibi anti sosyal kişilik
özelliklerini değerlendiren bir dizi kişilik testi yapıldı.
Sonuçlara bakıldığında sert tatların tercih etmenin
psikopatik davranışıyla ilişkili olduğu tespit edildi.
TURP VE KEREVİZ SEVMEK DE ‘RİSKLİ'
Araştırmaya göre tehlike çanlarının çalması gereken tek şey
sade kahve değil. Turp, kereviz ve tonik suyuna düşkünlük bildiren
katılımcıların da anti sosyal özellikler sergileme olasılıklarının daha yüksek
olduğu belirlendi.
Tat ve kişilik özellikleri arasında bir bağlantı olduğunu tespit
eden ilk araştırma bu değil. Daha önce yapılan çalışmalarda tatlının uyumluluk
ve yardım etme isteğini artırdığı, sert tatların ise daha sert ahlaki yargılara
yol açtığı ve düşmanlığı artırdığı belirlenmişti.
Araştırmacılar Christina Sagioglou ve Tobias Greitemeyer,
sert tatları beğenenlerde bu birlikteliğin kronikleşebileceğine ve kişilerin
daha düşmanca bir karaktere sahip olmalarına yol açabileceğini belirtiyor.