• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. 'Randevunuzu iptal etmemişsiniz, çalışanlar mağdur oldu' deyip 46 ilde 140 kişiyi dolandırdılar
Asayiş
Yayınlanma: 21 Mayıs 2022 - 12:53

'Randevunuzu iptal etmemişsiniz, çalışanlar mağdur oldu' deyip 46 ilde 140 kişiyi dolandırdılar

Asayiş
21 Mayıs 2022 - 12:53
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
'Randevunuzu iptal etmemişsiniz, çalışanlar mağdur oldu’ deyip 46 ilde 140 kişiyi dolandırdılar
İnternet sitelerine ‘Eskort’ adı altında ilanlar vererek 46 ilde 140 vatandaşı dolandıran 23 şüphelinin Denizli, Antalya ve Muğla’da yakalandığı operasyonun detayları belli oldu. Şüphelilerin eskort sitelerini arayan kişilerin bilgilerine ulaşarak, “Masaj salonundan randevu almışsınız. Randevu iptal edilmediği için salon ve çalışanlar mağdur oldu” diyerek hesaplarına para aktardıkları ortaya çıktı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, internet sitelerine “Eskort” adı altında ilanlar vererek, yabancı uyruklu şahıslar adına alınmış telefon numaraları üzerinden iletişim kurdukları kişileri buluşma vaadiyle dolandıran şebekeye yönelik soruşturma başlattı. Başkalarının T.C kimlik numaraları ile başkalarına ait banka hesap kartlarını kiralayıp kullanan şebeke üyelerinin, eskort sitelerini arayan kişilerle irtibata geçip kendilerini avukat olarak tanıttıktan sonra “Masaj salonundan randevu almışsınız ve gelmemişsiniz, randevuyu iptal etmemişsiniz, ödeme yapmadığınızdan dolayı masaj salonunu ve çalışanlarının uğradığı zararları tazmin etmek için hakkınızda icra takibi başlatılacaktır” şeklinde beyanda bulunarak dolandırıcılık gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Çok sayıda malzeme ele geçirildi
Eskort dolandırıcılığı şebekesinin çökertilmesi için 6 aylık yapılan takip, teknik analizler ve 376 saatlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda 46 ilde tespit edilen 140 vatandaşın mağdur edildiği ortaya çıktı. Bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle dolandırıcılık yapan şebekenin çökertilmesi amacıyla Denizli, Antalya ve Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan toplam 15 farklı adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 49 adet cep telefonu, 62 adet sim kart, 72 adet banka kartı, 20 adet flaş bellek, 5 adet laptop bilgisayar, 52 bin 780 TL, 300 euro para ve 1 tam, 4 çeyrek altın ile çok sayıda doküman ve mağdurlara ait bilgilerin yer aldığı ajanda ele geçirildi.

3 ilde gerçekleşen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 23 şüpheli, sorgulanmak üzere Denizli’ye getirildi. Alınan ifadeler ve dosya dahilindeki deliller doğrultusunda 7 şüpheli serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11’i “Sanal eskort dolandırıcılığı yapmak” suçundan tutuklandı, 5 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Devrilen traktörün üzerinden yola savrulan genç kadın hayatını kaybetti
Devrilen traktörün üzerinden yola savrulan genç kadın hayatını kaybetti
Denizli'de otomobil ortalığı savaş alanına çevirdi: 5 araç hasar gördü
Denizli'de otomobil ortalığı savaş alanına çevirdi: 5 araç hasar gördü
ACIPAYAM’DA FECİ KAZA: ELEKTRİKLİ BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ
ACIPAYAM’DA FECİ KAZA: ELEKTRİKLİ BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ
Direksiyon Başında Bayıldı, Tırı Akaryakıt İstasyonuna Girdi
Direksiyon Başında Bayıldı, Tırı Akaryakıt İstasyonuna Girdi
Dr. Güngör: “Yılda 1 kez check-up yaptırılmalı”
Dr. Güngör: “Yılda 1 kez check-up yaptırılmalı”

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim