• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Çivril
  3. Restore edilen tarihi cami rutubete yenik düşüyor
Çivril
Yayınlanma: 06 Nisan 2023 - 14:51
Reklam

Restore edilen tarihi cami rutubete yenik düşüyor

Çivril
06 Nisan 2023 - 14:51
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Restore edilen tarihi cami rutubete yenik düşüyor

Denizli’nin Çivril’de geçen yıl restore edilerek yeniden ibadete açılan tarihi Bayat Camisi duvarlarının son dönemde yağışlar sonrası neme bağlı oluşan rutubetten olumsuz etkilendiği belirtildi.

Çivril’in önemli tarihi mekanlarından olan Osmanlılardan kalma tarihi Bayat Cami, son yağışlardan olumsuz etkilendi. Geçen yıl Denizli Valiliği, GEKA ve Çivril Belediyesi tarafından geliştirilen proje ile restore edilen ve yeniden ibadete açılan tarihi caminin iç ve dış duvarları nem yüzünden kabarmaya başladı. Denizli’deki nadir camilerden olan ve duvar süslemeleri ile dikkat çeken caminin bir yıl geçmeden rutubet alması tepkilere neden oldu. Caminin avlusunda bulunan mescit de rutubet ve bakımsızlıktan olumsuz etkilendi.

Uzun yıllar restore edilmeyi bekleyen ve çatısı çökme noktasına gelen Bayat cami yaklaşık bir yıl süren çalışmalar ile kerpiçten aslına uygun olarak restore edildi. Duvar süslemeleri de aslına uygun olarak yeniden yapılan cami yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından 2022 yılı Mayıs ayında ibadete açılmıştı. Nisan ayı ile etkili olan yağışlar sonrasında caminin dış bahçe duvarları ile iç duvarları ve çatısında rutubetlenmeye bağlı olarak sararma ve atmalar başladığı ifade edildi.

Camiinin bir yılda nem almasına tepki gösteren mahalle sakinleri, “Uzun yıllar yapılacak diye beklediğimiz caminin duvarları 1 yılda sararmaya başladı. Çatısından akan su, duvarları kabarttı. İç duvarları nemden dolayı boyalarını atacak. Bir yıl önce yapılan caminin bu şekilde yağmurdan etkilenmesi doğru değil” diyerek duruma tepki gösterdiler.

Cami iç duvar süslemelerinin orijinal olduğunun altını çizen köylüler, “Uzun yıllar çatısı açık olduğu için caminin süslemeleri solmaya yüz tutmuştu. Yapılan restorasyonla süslemeler aslına uygun yapıldı fakat şimdi de duvarlar nem alıyor. Caminin bütün duvarlarında sararma ve kabarma var. Tedbir alınmazsa hem duvarlar hem de süslemeler büyük hasar görecek” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
BMİ Işıklı Gölü'nde erken tekne turu iznine tepki gösterdi
BMİ Işıklı Gölü'nde erken tekne turu iznine tepki gösterdi
ÇİVRİL'DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI, BAŞKAN DERE KOLTUĞUNU ASLI NUR'A DEVRETTİ
ÇİVRİL'DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI, BAŞKAN DERE KOLTUĞUNU ASLI NUR'A DEVRETTİ
BAŞKAN SEMİH DERE:
BAŞKAN SEMİH DERE: "İKİ YIL GERİDE KALDI, MESAİ AYNI KARARLILIKLA SÜRÜYOR"
Çivril Belediyesi'nden Yeni Doğan Ailelere Destek:
Çivril Belediyesi'nden Yeni Doğan Ailelere Destek: "Hoş Geldin Bebek" projesi başladı!
Denizli Büyükşehirden Pembe Çizmelere destek
Denizli Büyükşehirden Pembe Çizmelere destek

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim