• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Denizli Haberleri
  3. Sabit kan alma birimi kuruluyor
Denizli Haberleri
Yayınlanma: 14 Ekim 2018 - 18:02

Sabit kan alma birimi kuruluyor

Kan bağışı konusunda farkındalık oluşturularak Türkiye’de ilk kez sabit kan alma birimi kuruluyor

Denizli Haberleri
14 Ekim 2018 - 18:02
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Sabit kan alma birimi kuruluyor

Eğitimden, güvenliğe; spordan, turizme; sağlıktan, sosyal belediyeciliğe dair bir çok alanda ilkleri yaparak adını her platformda başarıyla duyuran Pamukkale Belediyesi, yine bir ilke imza atıyor. Pamukkale Belediyesi öncülüğünde, Türk Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ve Çamlık Forum yönetimi işbirliği ile Çamlık Forum alışveriş merkezi önüne sabit Pamukkale Belediyesi Kan Alma Birimi kuruluyor. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Türkiye’de ilkleri başaran bir belediye olmaya devam ediyoruz. Her konuda olduğu gibi kan bağışı konusunda da farkımızı ortaya koymaya devam ediyoruz” dedi.

Gerçekleştirdiği bir çok projeyle sosyal belediyecilikte farklılık yaratan Pamukkale Belediyesi, Türkiye’de bir kez daha ilke imza atıyor. Ülke genelinde bir ilk olan sabit, şeffaf bir kan alma birimi kuruluyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kızılay Kan Merkezi Bölge Müdürü İbrahim Ünlü ve Çamlık Forum yönetimi adına AVM Müdürü Didem Kırşallıoba’nın katılımıyla, Türkiye’de bir ilk olacak Pamukkale Belediyesi Kan Alma Birimi için protokol imzalandı. Törende konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yapmış oldukları her işin içeriğinde sosyal sorumluluk çerçevesinde ilerlediklerini belirterek, “Kimin ne zaman kana ihtiyacı olacak bilinmez. Ayrıca sağlıklı bir yaşam içinde düzenli kan vermek gerekir. Bu noktada Pamukkale Belediyesi olarak, hem halkımızın yararına çalışan Kızılay’ımıza destek olmak, hem de toplumda kan verme farkındalığını artırmak adına, vatandaşlarımızın da bu konudaki hassasiyetini göz önüne alarak böyle güzel bir projeye öncülük etmek istedik” dedi.

“SABİT KAN ALMA BİRİMİ TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK”

“İnsan sağlığı açısından bugüne kadar birçok proje yapıldı” diyen Başkan Gürlesin, “Ancak, halkın en çok zaman geçirdiği alışveriş merkezleri kan bağışı için sabit bir merkez yapılmadı. Biz Türkiye’de bir ilke imza atarak Forum Çamlık önünde sabit bir kan alma birimi kuracağız. Pamukkale Belediyesi Kan Alma Birimi, Çamlık Forum alışveriş merkezi önünde kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Kan bağışı konusunda önemli noktalardan biri bu birim olacak.  Pamukkale Belediye Başkanı olarak buna aracı olmak, Kızılay’la, Çamlık Forum’u bir noktada buluşturulması ve ilçe sınırlarımız içerisinde böyle bir merkezin açılmasına aracılık etmek bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı. Ben örnek bir proje olacağını düşünüyorum. İmzalanan bu protokol ile Türkiye de ilk defa Kızılay kan alma merkezi sabit bir yerde yapılarak, Pamukkale Belediyesi kan alma birimi olarak hayata geçecek. Vatandaşlarımızın hem Kızılay’ımıza katkı vermeleri hem de sağlıklı yaşam için nezih bir ortam olacağını düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK

Kızılay Kan Merkezi Bölge Müdürü İbrahim Ünlü ise Kızılay’a verdiği desteklerden dolayı Çamlık Forum yönetimine ve Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu proje vatandaşa ve millete bir hizmettir. Güzel ve anlamlı bir sosyal sorumluluk projesidir. Vatandaşlarımızın kan bağışları ile de daha anlamlı hale gelecektir” dedi. Çamlık Forum AVM Müdürü Didem Kırşallıoba da “Bizim böyle bir projenin içerisine dahil olmamıza vesile olan sayın başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. İnşallah birlikte güzel projelere imza atacağız.  Güzel bir enerji ile güzel bir projeye başladık. Öncelikle halk için, insanlık için hepimiz için bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Denizli’de ‘Mahallemde Maç Var’ turnuvası coşkulu finalle sona erdi
Denizli’de ‘Mahallemde Maç Var’ turnuvası coşkulu finalle sona erdi
Topluma Kazandırma Projesinde Yeni Mezunlar: Sürü Yönetimi Kursu Tamamlandı
Topluma Kazandırma Projesinde Yeni Mezunlar: Sürü Yönetimi Kursu Tamamlandı
Akbaş Barajı yüzde 82 doluluk oranı ile, son 9 yılın rekorunu kırdı
Akbaş Barajı yüzde 82 doluluk oranı ile, son 9 yılın rekorunu kırdı
DENİB'de Yeni Dönemin Kadrosu Belli Oldu
DENİB'de Yeni Dönemin Kadrosu Belli Oldu
Barolar sessiz kalmamalıdır
Barolar sessiz kalmamalıdır

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim