• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI
Siyaset
Yayınlanma: 13 Haziran 2018 - 12:09

SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları Beyağaç ilçesinde iftar yemeğine katıldılar.

Siyaset
13 Haziran 2018 - 12:09
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI
CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, yönetim kurulu üyeleri Kenan Türkmenoğlu, Nurhan Baba, Bülent Kandemir, Firdevs Akakça, Yaşar Dönmez, Ahmet Çon, Tavas İlçe Başkanı Erdoğan Şama, Acıpayam İlçe Başkanımız Baki Tataroğlu, Ali Asker Kantürk, Mehmet Ali Orpak, Acıpayam Kadın Kolları Başkanımız Fatma Demirtaş Beyağaç İlçe Başkanı Salih Gündoğdu, Beyağaç kadın kolları başkanı Vahide Gündoğdu ve vatandaşlarla birlikte iftar yemeğine katıldılar. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Mahir Akbaba herkese teşekkür etti. Bugün olduğu gibi her zaman yanlarında olacağını belirtti.

İftar sonrasında 24 Haziran seçimi için sandıklarda görevli olan vatandaşlara Hasan Karabeyaz'a ve Nuri Sertkaya eğitim semineri verdi.

Akbaba” 24 Haziran'da muhalif seçmenin ve partilerin en büyük endişesi sandık güvenliği. CHP, 24 Haziran'daki seçimler için "Adil Seçim Seferberliği" isimli bir akıllı telefon uygulaması geliştirdi.  Bu uygulamayla, görevlilerin sandıklarının başında olup olmadığını kontrol edecek, sandık sonuçlarını hemen sisteme kaydedecek ve bu verileri Yüksek Seçim Kurulu'nun tutanaklarıyla karşılaştıracak. Uygulama seçim günü sabahtan oy pusulaları teslim edilene kadar sandık görevlilerinin konumunu takip edecek. Görevli kayıtlı olduğu sandığın başında değilse, sisteme uyarı gidecek. Böylece daha önce yaşanan kayıtlı görevlinin sandığa gitmemesi ya da sandığı erken terk etmesi gibi risklerin önüne geçilecek. Görevliler bir sorun olduğunda uygulama içi bir butonla çağrı merkezini istedikleri anda arayabilecek ya da 'Canlı Destek' butonunu kullanarak merkezle yazışabilecek. Sandık görevlileri oy sayımı yapıldıktan sonra 'Cumhurbaşkanı Seçimi' ve 'Milletvekili Genel Seçimi' butonlarını seçerek iki oylamanın tutanak fotoğraflarını tarayıcı kalitesinde çekip ayrı ayrı sisteme gönderecek. Sisteme gönderilen fotoğraflar OCR-Optik Karakter Tanıma sistemiyle taranacak. Tutanaktaki veriler ve sonuç bu yolla kendiliğinden ve hızla sisteme yüklenecek. YSK'nin 3 dakikada bir erişime açtığı sonuçlarla, sisteme uygulama yoluyla giren sonuçlar karşılaştırılacak. Sonuçlar arasında uyumsuzluk olursa, sistem uyarı verecek. Sistemin uygulanması için akıllı telefon kullanmak yeterli olacak. Her okulda bir bilişim görevlisi de hazır bulunacak. Akıllı telefon kullanılamadığı durumlarda sonuçlar ilçe başkanlıklarındaki görevlilerce web tabanlı sisteme girilecek. Bütün bu veriler bir merkezde web bazındaki bir sistemde toplanacak ve gerekli müdahaleler de burada belirlenecek.

Biz sandıklarımızın güvenliği için elimizden geleni yapıyoruz. İnanıyorum ki vatandaşımız da gerekeni yapacak, doğru kararı verecektir. Vatandaşımız bazen basit hatalar yapıyorlar, oyları geçersiz duruma düşüyor. Bunun önlemini almamız gerekiyor insanlarımızı vatandaşlarımızı daha çok bilinçlendirmeliyiz. Bu seçim gerçekten çok önemli. Her bir oy bizim için çok değerli, çok önemli. Ben inanıyorum ki sandık güvenliği konusunda hepiniz gerekli önlemi alacaksınız, gerekli özveriyi göstereceksiniz. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Vatan Partisi Denizli'de TRÇİ İttifakını Masaya Yatırdı:
Vatan Partisi Denizli'de TRÇİ İttifakını Masaya Yatırdı: " Seçenek Değil, Zorunluluk"
CHP Kurmaylarından Honaz Belediye Başkanı Kepenek'e Destek Ziyareti
CHP Kurmaylarından Honaz Belediye Başkanı Kepenek'e Destek Ziyareti
Denizli Vekili Öztürk'ten Tapu Düzenlemesine Meclis'te Sert Tepki,
Denizli Vekili Öztürk'ten Tapu Düzenlemesine Meclis'te Sert Tepki, "86 Milyonun Hakkı Söz Konusu"
TBB'DE MEKTUP KRİZİ: ÇAVUŞOĞLU,
TBB'DE MEKTUP KRİZİ: ÇAVUŞOĞLU, "BU TERAZİ HEPİMİZİ TARTAR"
‘AK PARTİ HALKA HİZMETİN ADIDIR’
‘AK PARTİ HALKA HİZMETİN ADIDIR’

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim