• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Denizli Haberleri
  3. SARAYKÖY'DE 15 TEMMUZ COŞKUYLA KUTLANDI
Denizli Haberleri
Yayınlanma: 17 Temmuz 2018 - 08:51

SARAYKÖY'DE 15 TEMMUZ COŞKUYLA KUTLANDI

15 Temmuz gecesinde Sarayköy’de gökyüzünde hilal ve yıldız birleşme

Denizli Haberleri
17 Temmuz 2018 - 08:51
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
SARAYKÖY’DE 15 TEMMUZ COŞKUYLA KUTLANDI
Milli Mücadele kahramanlığının yazıldığı Sarayköy’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü binlerce vatandaşın katılımıyla kutlandı.  Tören sırasında gökyüzünde ayın hilal hali ve bir yıldızın görüntüsü, Türk bayrağındaki ay yıldızı simgelemesiyle 15 Temmuz gecesine damga vurdu.

Sarayköy’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutladı. İlk olarak Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar Hükümet Konağı önünde Milli Birlik Yürüyüşü’nü gerçekleştirmek için bir araya geldi. Mehteran takımı ve efelerin eşlik ettiği yürüyüş Atatürk Parkında sona erdi.

Atatürk Parkında devam eden 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde mehteran takımı sahne aldı. Ardından 15 Temmuz gecesini anlatan videolar vatandaşlara izletildi.

Daha sonra Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi zeybek oynadı. Ozan Nihat ve Serdar Can Sönmez’in kahramanlık türkülerinin söylediği gecenin ilerleyen saatlerinde alana kurulan dev led ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması dinlendi.

Vatandaşlar Atatürk Parkında düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Türk bayrağını dalgalandırırken, gökyüzünde de hilal ile yıldız birleşmesi görenleri duygulandırdı. Vatandaşlar, gökyüzündeki ay ve yıldızın fotoğrafını çekerek anı ölümsüzleştirdi.

15 Temmuz 2016’da tüm ülkede gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin binlerce vatandaşın katılımıyla Sarayköy’de yapıldığını belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ 2 yıl önce olduğu gibi bugün de nöbetimizi tutarken 15 Temmuz şehitlerimizi ve  gazilerimizi saygıyla sevgiyle şükranla anıyoruz.  Bu şükran ve teşekkürlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  bu memleketin bekası, bayrağımızın dalgalanması için bin yıldır bu coğrafyada canını feda eden tüm şehitlerimize sunuyoruz. 15 Temmuz 2016’da evden çıkarak alana indiğimizde tıpkı Atalarımız gibi tek düşüncemiz vatandı, bayraktı. O gün binlerce Sarayköylü hemşehrilerimiz alanlardaydı Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz’da ezanına, vatanına, bayrağına ve namusuna sahip çıkan bir millet vardı. O gece hainlerin hesapları başlarına geçti. Doğrulttukları namlu kahraman milletimizin önünde kendilerine döndü. Allah’ım milletimize aynı acıları tekrar göstermesin” dedi.  

“15 Temmuz’u düşmanın kişiliği ayırıyor” diyen Kaymakam Akkaya,  “Diğer şehit verdiğimiz savaşlarda veya ihanetlerde karşımızdaki düşmanın ya forması farklıydı ya da dini farklıydı ya inancı ya da varacağı mevzi farklıydı. Ancak 15 Temmuz’da karşımıza dikilen insanlar bunlar değildi. Bular bu toplumun her gün çayını içtiği, elini sıktığı, aynıı sokakta, apartmanda olduğu yani her yerde beraber olduğu insanlardı. Devletin maaşını alarak insanlarımızın üzerine mermi sıkan hain alçaklar, şerefli Türk üniformasını kirleten alçaklar yıllardır hep içimizdeydi. Türk milleti olarak bir özelliğimiz var. Kriz anlarında birlikte olarak harikalar yaratmayı çok iyi biliyoruz. 15 Temmuz gecesi Türk milleti 81 vilayette bu kahramanlığını gösterdi.  Hainler kurdukları planın içine kendileri düştüler. Bu kahraman millet olduğu sürece düşmanlar her kurdukları tuzaklara kendileri düşecektir. Ben vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla nöbet tuttuktan sonra okunan salanın ardından dağıldı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Denizli’de ‘Mahallemde Maç Var’ turnuvası coşkulu finalle sona erdi
Denizli’de ‘Mahallemde Maç Var’ turnuvası coşkulu finalle sona erdi
Topluma Kazandırma Projesinde Yeni Mezunlar: Sürü Yönetimi Kursu Tamamlandı
Topluma Kazandırma Projesinde Yeni Mezunlar: Sürü Yönetimi Kursu Tamamlandı
Akbaş Barajı yüzde 82 doluluk oranı ile, son 9 yılın rekorunu kırdı
Akbaş Barajı yüzde 82 doluluk oranı ile, son 9 yılın rekorunu kırdı
DENİB'de Yeni Dönemin Kadrosu Belli Oldu
DENİB'de Yeni Dönemin Kadrosu Belli Oldu
SEN ÇOK YAŞA!
SEN ÇOK YAŞA!

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim