• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Denizli Haberleri
  3. ŞEHİDE ARKADAŞLARINDAN VEFA
Denizli Haberleri
Yayınlanma: 20 Mart 2017 - 17:25

ŞEHİDE ARKADAŞLARINDAN VEFA

19 yıl önce teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Komando Halil Taşsöz, silah arkadaşları tarafından mezarında anıldı.

Denizli Haberleri
20 Mart 2017 - 17:25
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
ŞEHİDE ARKADAŞLARINDAN VEFA
18 Mart Çanakkale Zaferinin 102.yılının kutlandığı törenlerin ilk durağı Hükümet Konağı bahçesinde oldu. Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törene, Tavas Kaymakamı Osman Varol, Garnizon Komutanı Veysel Aksoy, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Cumhuriyet Başsavcısı, Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli eğitim Müdürü, Gaziler, Şehit Yakınları, Kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgütü temsilcileri, okullar ve Tavas halkı katıldı.

Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Anma programı, 19 yıl önce teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Komando Halil Taşsöz'ün silah arkadaşları tarafından tertip edilen, Tavas Kaymakamlığı ve Belediye işbirliğiyle şehidin Tavas İlçe Mezarlığı'ndaki mezarı başında devam etti.

Şehit Onbaşı Komando Halil Taşsöz 19.03.1998 Hakkari Erzin Sofular Yaylasında bölücü terör örgütüne yönelik bir operasyona katıldı. O gün şehadet şerbetini içti. Aradan 19 yıl geçmesine rağmen Taşsöz'ü unutmayan silah arkadaşları mezarı başında şehidi dualarla andılar. Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un da katıldığı anma töreninde duygusal anlar yaşandı. Tavas ilçe Mezarlığında şehitlikleri bulunan diğer dört şehidin de mezarlarına ziyaret edilerek, 57. Alay'dan getirilen şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağı bütün şehitlerimizin şehitliklerine serpildi.

57. Alay, Çanakkale Savaşı'nın başlangıcı olan Anzak Çıkarmasını durdurmak için 15 Nisan 1915 sabahı harekete geçen efsaneleşmiş Türk alayı olduğunu ifade eden Başkan Akyol, "Bu gün burada emsal olabilecek bir olayı tanıklık ediyoruz. Türkiye'nin dört bir tarafından 19 yıl sonra silah arkadaşlarını unutmayan değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Çanakkale Zaferi'nin 102.nci yıl dönümünü kutladığımız bu günde böyle duygusal bir törenin içinde olmaktan son derece mutluyum.

Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Görüyorum ki o ruh 1915'te nasıl varsa 1998'de de kahramanca bu vatan için gözünü kırpmadan şehit olan yiğitlerle devam ediyor. Türk'ün kahramanlık destanı 15 Temmuzla taçlanmış olup, bu vatan topraklarının ne kadar değerli olduğunu ve hiçbir gücün bu vatanı esir alamayacağını milletimiz tüm dünyaya haykırmıştır.

Çanakkale Zaferi'nin 102.nci yıldönümünde, "Çanakkale Geçilmez" sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden,  aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum" dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Vali Coşkun Denizli'ye veda etti
Vali Coşkun Denizli'ye veda etti
Müstakil evde çıkan yangında 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
Müstakil evde çıkan yangında 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
Denizli'de 180 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak
Denizli'de 180 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak
Denizli İçin Sarı Kodlu Fırtına ve Sağanak Uyarısı
Denizli İçin Sarı Kodlu Fırtına ve Sağanak Uyarısı
Gençlerden örnek davranış
Gençlerden örnek davranış

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim