• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Şoförler Odası Başkanı Semerci: "Yetki belgesi olmadan taşımacılık yasadışıdır"
Ekonomi
Yayınlanma: 24 Ekim 2025 - 16:47

Şoförler Odası Başkanı Semerci: "Yetki belgesi olmadan taşımacılık yasadışıdır"

Ekonomi
24 Ekim 2025 - 16:47
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Şoförler Odası Başkanı Semerci:

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlara ve sürücülere çağrıda bulunarak son dönemde yaygınlaşan taşımacılık uygulamalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Semerci, bu tür uygulamaların yasal taşımacılık hizmetlerinin alternatifi olmadığını belirterek, “Taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır” dedi.

Son zamanlarda mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştirilen ücretli yolcu taşımacılığının hızla arttığını vurgulayan Semerci, bu faaliyetlerin yasal statüde olmadığını ifade etti. “Bu tarz uygulamalar aracılığıyla yapılan taşımacılık korsan taşımacılıktır,” diyen Semerci, hem sürücülerin hem de yolcuların ağır cezalarla karşılaşabileceğini hatırlattı.

“2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 23. maddesine göre ticari taşımacılık yetki belgesi olmadan yolcu taşıyan araçlar trafikten men edilir. 25. madde gereğince ise belgesiz taşımacılık yapanlara 60 gün araç bağlama ve 2025 yılı için 46 bin 392 TL idari para cezası uygulanır. Ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve UKOME kararları uyarınca, belediye sınırları içinde izinsiz taşımacılık yapan araçlar 15 gün trafikten men edilir,” açıklamasını yaptı.

Denizli’de yürütülen denetimlere ilişkin bilgi de veren Semerci, son iki ayda yapılan kontrollerde 8 aracın korsan taşımacılık yaparken yakalandığını söyledi. “Bu araçlara 60 gün trafikten men cezası verilirken, sürücülerine toplamda 46 bin 392 TL para cezası kesildi. Ayrıca yolculuk yapan 15 kişiye de Karayolları Trafik Kanunu Ek-2/6 maddesi kapsamında 3 bin 84 TL idari para cezası uygulandı. Denetimlerde toplam ceza tutarı 417 bin 396 TL’ye ulaştı,” dedi.

Korsan taşımacılıkla mücadelenin emniyet birimleriyle koordineli bir şekilde sürdüğünü belirten Semerci, vatandaşları uyardı:

“Yalnızca yetkili, ruhsatlı taşımacılık hizmetleri güvence altındadır. Hiçbir mobil uygulama yasal taşımacılığın alternatifi değildir. Unutmayın, kısa bir yolculuk size uzun bir ceza olarak dönebilir.”

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Aydem Enerji, Inavitas ve Schneider Electric'ten Şebeke Dijital Dönüşümüne Stratejik İmza
Aydem Enerji, Inavitas ve Schneider Electric'ten Şebeke Dijital Dönüşümüne Stratejik İmza
Fiyatlar Düşünce Vatandaş Koştu: Anpa Gross'ta Yoğunluk Artıyor
Fiyatlar Düşünce Vatandaş Koştu: Anpa Gross'ta Yoğunluk Artıyor
DSO’dan ‘İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme ve Bağlılık Odaklı Uygulamalar’ eğitimi
DSO’dan ‘İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme ve Bağlılık Odaklı Uygulamalar’ eğitimi
DENİZLİ SANAYİSİ DEMİRYOLUYLA LİMANA BAĞLANIYOR
DENİZLİ SANAYİSİ DEMİRYOLUYLA LİMANA BAĞLANIYOR
CHP'li Arpacı'dan "Vergi Paketi" Eleştirisi: Mehmet Şimşek sıkı para politikasıyla halkını limon gibi sıkmaya devam ediyor
CHP'li Arpacı'dan "Vergi Paketi" Eleştirisi: Mehmet Şimşek sıkı para politikasıyla halkını limon gibi sıkmaya devam ediyor

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim