• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TARIMDA KADIN GİRİŞİMCİYE DESTEK
Ekonomi
Yayınlanma: 29 Haziran 2018 - 09:13

TARIMDA KADIN GİRİŞİMCİYE DESTEK

Denizlili 3 kadın çiftçinin dereceye girdiği, 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programının Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni' yapıldı.

Ekonomi
29 Haziran 2018 - 09:13
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
TARIMDA KADIN GİRİŞİMCİYE DESTEK
Ege Bölgesi'nde Denizli'nin yanı sıra Kütahya ve Uşak'ı da kapsayan çalışmada Denizlili 3 kadın, projeleriyle öne çıktı. Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerince yürütülen, 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programının Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni' Denizli'deki bir otelde yapıldı. Vali Hasan Karahan'ın yanı sıra törene; Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve 3 ilden dereceye giren kadın çiftçiler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Karahan, projenin amacının tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması olduğunu söyledi.

Vali Karahan, çalışmanın bu yıl 7 bölgede 29 ilde başladığını belirterek, "Çalışma kapsamında Denizli, Kütahya ve Uşak'ta İŞKUR- KOSGEB işbirliğiyle sertifikalı 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verildi. Söz konusu eğitimlerden Denizli'den 71 kadın çiftçi, Kütahya'dan 72 kadın çiftçi ve Uşak'tan da 70 kadın çiftçi eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırlamışlardır" dedi.

DERECEYE GİREN KADIN ÜRETİCİLERE SERTİFİKA VE PLAKET

Törende projeleriyle dereceye giren Denizli'den Alev Turan, Çiğdem Özcan ve Gülay Özcan, Kütahya'dan Kadriye Semercioğlu, Zeynep Pınar, Hesna Yılmaz ve Uşak'tan Nazlı Doğan, Emre Köse ve Ülkü Aslan'a sertifikaları ve plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Tören, proje pazarının açılışının yapılması ve stantların gezilmesinin ardından sona erdi.

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Aydem Enerji, Inavitas ve Schneider Electric'ten Şebeke Dijital Dönüşümüne Stratejik İmza
Aydem Enerji, Inavitas ve Schneider Electric'ten Şebeke Dijital Dönüşümüne Stratejik İmza
Fiyatlar Düşünce Vatandaş Koştu: Anpa Gross'ta Yoğunluk Artıyor
Fiyatlar Düşünce Vatandaş Koştu: Anpa Gross'ta Yoğunluk Artıyor
DSO’dan ‘İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme ve Bağlılık Odaklı Uygulamalar’ eğitimi
DSO’dan ‘İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme ve Bağlılık Odaklı Uygulamalar’ eğitimi
DENİZLİ SANAYİSİ DEMİRYOLUYLA LİMANA BAĞLANIYOR
DENİZLİ SANAYİSİ DEMİRYOLUYLA LİMANA BAĞLANIYOR
MİLYONLARCA KİŞİ İÇİN KÖTÜ HABER
MİLYONLARCA KİŞİ İÇİN KÖTÜ HABER

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim