• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tescilli Kale biberinde hasat devam ediyor
Ekonomi
Yayınlanma: 01 Eylül 2023 - 16:30

Tescilli Kale biberinde hasat devam ediyor

Ekonomi
01 Eylül 2023 - 16:30
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Tescilli Kale biberinde hasat devam ediyor
Denizli’nin Kale ilçesiyle tescilli “Kale Biberi” hasatı hız kesmeden devam ediyor. Etli ve yağlı olması nedeniyle ilgi gören biberden yaklaşık 3 bin ton yaş biber üretimi gerçekleştirildi.

Denizli’nin Kale ilçesinde üretimi yapılan ve yaklaşık olarak 800 dekar alanda üretimi yapılan Kale biberinde hasat hız kesmeden devam ediyor. Bu alandan yaklaşık 3 bin ton yaş biber üretimi gerçekleştiriliyor. Kale İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Recep Tahtakın; Kale biberinin tescil ve ayırt edici özelliklerinden bahsederek, “2010 yılında biberimize Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Ziraat Odamız ve Tarım Müdürlüğümüzün katkılarıyla coğrafi işaret alınmış ve Türkiye’nin 3. tescilli biberi olmuştur. Kale Biberi ilçemizde mikroklima özelliği gösteren Alanyurt, Demirciler, Gökçeören, Habibler ve Özlüce Mahallelerini kapsayan (Akçay Havzası) lokal bölgede en verimli şekilde yetiştirilebilmektedir. Kale biberi iriliği ve gösterişi ile diğer biber çeşitlerinden ayırt edilebilmekte Genellikle 3 damarlı, yağ oranı iyi, etli, meyvesi iri, saman sarısı ve hafif yeşilimsi renktedir. Kale biberinin gen kaynaklarının korunması bizim için çok önemli, biber kale için bir isim markasıdır bunu yaşatacak olan da kurumlarıyla ve üreticileriyle tüm kale halkıdır” dedi.

Kale Biber Festivali'nde birincilik elde eden üretici Önder Müşöl ise Ocak- Şubat gibi dikilen biber fidelerinin hasadına kadar geçen zamanda hangi işlemlerden geçtiğini ve ürüne iyi baktıklarını belirterek, "Biberi tarladan topluyoruz buradan diğer İllere de tüccarlar gelip götürüyor pazarlama sorunumuz da yok. Kalanları dizerek kurutma yapıyoruz buradan pul biber olarak ta yemeklerde kullanıyoruz. Kale biberine has yapılan biber tatarımızında lezzeti başka yerde bulunmaz." diye konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
DSO’dan ‘İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme ve Bağlılık Odaklı Uygulamalar’ eğitimi
DSO’dan ‘İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme ve Bağlılık Odaklı Uygulamalar’ eğitimi
DENİZLİ SANAYİSİ DEMİRYOLUYLA LİMANA BAĞLANIYOR
DENİZLİ SANAYİSİ DEMİRYOLUYLA LİMANA BAĞLANIYOR
Enerji Faturalarında Yeni Dönem: Elektrik ve Doğal Gaza Yüzde 25 Zam
Enerji Faturalarında Yeni Dönem: Elektrik ve Doğal Gaza Yüzde 25 Zam
BIGGBRANDS Türkiye'den Dünya'ya E-İhracat Konferansları
BIGGBRANDS Türkiye'den Dünya'ya E-İhracat Konferansları " Go Global Prime "ile İhracat Vizyonunu Denizli Üreticileriyle buluşturdu.
Mimarlar Odası Denizli Şubesi tur mağduru üyeleri için gerekli önlemleri aldı
Mimarlar Odası Denizli Şubesi tur mağduru üyeleri için gerekli önlemleri aldı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim