• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ünlü Mimar Hayatını Kaybetti
Gündem
Yayınlanma: 20 Mart 2020 - 15:38
Güncelleme: 20 Mart 2020 - 16:00

Ünlü Mimar Hayatını Kaybetti

Denizlili mimar Cengiz Bektaş hayatını kaybetti. 86 yaşındaki Bektaş şekere bağlı kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Gündem
20 Mart 2020 - 15:38
Güncelleme: 20 Mart 2020 - 16:00
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Ünlü Mimar Hayatını Kaybetti
Türk mimarlığının en önemli isimlerinden birisi olan, sayısız önemli yapıya imza atan Cengiz Bektaş vefat etti.

26 Kasım 1934, Denizli'de doğan şair-yazar mimar Bektaş'ın onlarca eseri arasında şiir-deneme-çeviri ve çocuk kitapları bulunuyor. Bektaş mimari çalışmalarıyla Denizli'de bir tarihe imza attı. Bektaş'ın cenaze programı hakkında açıklama yapılmazken ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Cengiz Bektaş Kimdir?

Cengiz Bektaş (d. 26 Kasım 1934, Denizli) Türk yüksek mimar, mühendis, ozan ve Evrensel gazetesi'nde yazar.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık, Mimarlık bölümlerinde okudu, 1959’da Münih Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. 1960'ta Alman Şehircilik Akademisi kurslarını izledi. 1959-62 yılları arasında Münih’te Prof.Dr. Fred Angerer ve Alexander Baron von Branca’nın ortak oluşturdukları bir büroyu yönetti. Serbest Mimar olarak çalıştı. 1962 de Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne öğretim görevlisi olarak çağrıldı. Orada inşaat İşleri Mimarlık Bürosunu yönetti. Üniversiteden isteğiyle ayrıldı.

1963'ten beri özel işliğinde çalışıyor. 1966-69 arasında Zafer Mühendislik Mimarlık Yüksek Okulunda öğretim görevliliğini yürüttü. Trakya Üniversitesi’nde iki yıl “Halk Yapı Sanatı” dersi verdi. 1999 güzünden beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehircilik Bölümü lisansüstü öğrencilerine “Kültürün Planlamaya Etkisi” konusunda, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde de “Estetik” konusunda ders veriyor. Çağrılı olarak gittiği Makedonya, Amerika, Almanya’da kısa süreli konuk hocalık yaptı, konferanslar verdi. Uluslararası ve ulusal Mimarlık yarışmalarında 25’in üzerinde ödülünü aldı. Cumhuriyet Dönemi örnekleri arasında sayılan yapılar gerçekleştirdi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Denizli Barosu’nun Yeni Başkanı Engin Yıldız Oldu
Denizli Barosu’nun Yeni Başkanı Engin Yıldız Oldu
Denizli Barosu Başkanı Ufuk Kök Görevinden İstifa Etti
Denizli Barosu Başkanı Ufuk Kök Görevinden İstifa Etti
Meteoroloji Alarm Verdi: Denizli'de Kuvvetli Sağanak ve Dolu Bekleniyor
Meteoroloji Alarm Verdi: Denizli'de Kuvvetli Sağanak ve Dolu Bekleniyor
Denizli'de Sınav Sabahı Zamana Karşı Yarışan Öğrencileri Polis Motosikletle Yetiştirdi
Denizli'de Sınav Sabahı Zamana Karşı Yarışan Öğrencileri Polis Motosikletle Yetiştirdi
Polis cami önlerinde ‘cuma namazı’ nöbeti tuttu
Polis cami önlerinde ‘cuma namazı’ nöbeti tuttu

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim