Denizli’de kaldırım işgallerine karşı yürütülen denetimlerde tansiyon yükseldi. Defalarca uyarılan esnaf, kuralları hiçe sayarak ürün sergilemeye devam edince zabıta ekipleri ayakkabılara el koydu. O anlarda esnafla zabıta arasında gerilim tırmandı.

Saraylar Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda denetimlerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırıma ayakkabı sergileyen Burhan Yılmaz’a ait mağazaya müdahale etti. Daha önce defalarca uyarıldığı öğrenilen işletme, kaldırım üzerindeki boşluğa yeniden ayakkabı dizince zabıta ekipleri harekete geçti. Zabıtanın kamyoneti yanaştı, ayakkabılar tek tek toplandı.

Ürünlerine el konulmasını engellemeye çalışan esnaf Burhan Yılmaz ile zabıta ekipleri arasında tartışma çıktı. Esnaf, ayakkabıların mağaza merdiveniyle kaldırım arasındaki boşlukta bulunduğunu ve yayaların geçişine engel olmadığını savunsa da zabıta ikna olmadı. Yaşanan tartışma ve malların toplanma anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Kendi deyimiyle ekonomik sıkıntılarla boğuşan Burhan Yılmaz, yaşananlara isyan etti:
“Dükkânım küçük, ürünleri kapının önüne koyup müşteri çekmeye çalışıyorum. Daha önce uyardılar, kaldırdık ama bir daha koyduk diye sermayemize el konuldu. Zaten zor ayakta duruyoruz, ceza üstüne ceza yazıyorlar. Defalarca dilekçe verdik, bir sınır çizin dedik, kimse ilgilenmedi. Şimdi iki basamak arasına koyduğumuz ayakkabılara el koyuyorlar. Oradan kimse geçmiyor zaten.”
Esnafın bu sözleri, kaldırım işgallerine dair tartışmaları yeniden gündeme taşırken, zabıta ekipleri denetimlerin süreceğini vurguladı. Vatandaşların güvenliğini ve geçiş hakkını koruma amacıyla yapılan bu müdahalelerin devam edeceği belirtilirken, kentteki esnaf ise yetkililerden daha net ve uygulanabilir çözümler bekliyor.




