• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. İYİ Parti
  3. YASİN ÖZTÜRK , KOVİD-19 İLE MÜCADELE VE ÖNLEMLER KONUSUNDA SAĞLIK BAKANLIĞI'NI YAKIN TAKİBE ALDI
İYİ Parti
Yayınlanma: 18 Eylül 2020 - 11:25

YASİN ÖZTÜRK , KOVİD-19 İLE MÜCADELE VE ÖNLEMLER KONUSUNDA SAĞLIK BAKANLIĞI'NI YAKIN TAKİBE ALDI

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle 2 ayrı konuda yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na verdi .

İYİ Parti
18 Eylül 2020 - 11:25
4 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
YASİN ÖZTÜRK , KOVİD-19 İLE MÜCADELE VE ÖNLEMLER KONUSUNDA SAĞLIK BAKANLIĞI’NI YAKIN TAKİBE ALDI
Türkiye’de hızla artış gösteren salgın sürecinde önemli noktalara değinen Öztürk ilk soru önergesinde ambulans konusunu ele aldı ; sağlık dağıtması gereken ambulansların eğer gerekli tedbirler alınmazsa tam bir virüs bulaştırma ve ölüm aracı haline geleceğini ifade eden İYİ Parti milletvekili Türkiye’de illere göre ambulans sayılarını , bu sayının yeterli olup olmadığını , normal vakalarda kullanılan ambulanslar ile Kovid-19 hastaları için kullanılan ambulansların ayrılıp ayrılmadığını sordu . Yasin Öztürk ayrıca ambulanslar her görev sonrası dezenfektasyon işlemine alınıyor mu ? Bu süre ne kadar ? Her merkezde bu imkan var mı ? Sorularına cevap istedi . 

Yasin Öztürk’ün ambulanslar hakkında hazırladığı yazılı soru önergesi şu şekilde : 


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

  

 

Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 16.09.2020

 

  Yasin ÖZTÜRK

                      Denizli Milletvekili

 

 

 

1- Ülkemizde kamu ve özel olmak üzere kullanım amaçlarına göre toplam kaç adet kullanılabilir ambulans vardır?

2- Ambulansların illere göre dağılımı nedir?

3- AB standartlarında ambulans başına düşen nüfus ne kadardır? Bu oran ülkemizde ne durumdadır?

4- Ambulans başına düşen kişi ortalama sayısının altında bulunan il ve ilçeler hangileridir?

5- Covid 19 nedeniyle diğer hastalar ve salgın vakaları için kullanılan ambulanslar ayrılmış mıdır?

6- Tüm ambulanslar her vaka sonrası dezenfekte edilmekte midir? Bir ambulansın dezenfektasyon süresi nedir? Her ilde ve ilçede dezenfektasyon alt yapısı mevcut mudur? İmkan olmayan il ve ilçeler için ne gibi önlemler alınmıştır?

7- Filyasyon çalışması sonucu ambulans dezenfektasyonu yapılmaması sebebi ile virüs bulaşan sağlık personeli ve hasta var mıdır?

8- Ambulans hizmetlerinde çalışan kaç sağlık personelinde Covid 19 vakasına rastlanmıştır? Bu hastalık sebebiyle vefat eden ambulans hizmetlerinde çalışan personel sayısı ne kadardır?

9- Kamu hastanelerinde hizmet veren ambulans sayısı yeterli midir? Bakanlığınızın gündeminde yeni ambulans alımı bulunmakta mıdır?


Yine Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlamasını istediği diğer bir yazılı soru önergesinde ise Kovid-19 testlerini mercek altına alan Yasin Öztürk testlerin yapılma şeklini ele aldı , özel hastanelerde yapılan testlerin ücretsiz olması durumunda kamu hastanelerindeki yığılmanın azalacağını ifade eden Öztürk ayrıca yayınlanan günlük tablodan kaynaklı kamuoyunda meydana gelen tedirginliklerin açığa kavuşturulmasını , yayınlanan rakamların nasıl elde edildiğinin şeffaf bir şekilde izah edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi . 

Çok önemli soruların yer aldığı ve vatandaşların gerçekleri öğrenmesi adına cevaplanması gereken 2. Soru önergesi ise şu şekilde :



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

  

Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 16.09.2020

 

  Yasin ÖZTÜRK

                      Denizli Milletvekili

 

1- Covid 19 vakalarının tespitine yönelik olarak, ülkemizde kaç ilde ve kaç merkezde test yapılmaktadır?

2- Ülkemiz genelinde kaç özel sağlık kuruluşunda Covid 19 testi yapılmaktadır?

3- Özel sağlık kuruluşlarında Covid 19 testi için ne kadar ücret alınmaktadır? Bu testler özel kuruluşlarda neden ücretsiz yapılmamaktadır? Bu testlerin kamu hastanelerindeki yığılmayı önlemek üzere, özel sağlık kuruluşlarında da ücretsiz yapılması yönünde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

4- Bakanlığınızca günlük açıklanan test ve vaka sayılarına özel sağlık kuruluşlarında yapılan test ve vaka sayıları da dahil edilmekte midir?

5- Günlük açıklanan hasta vakaları sadece hastanede tedavi görenleri mi kapsamaktadır? Evde tedavileri devam eden Covid 19 vakaları da günlük açıklanan hasta sayılarına dahil edilmekte midir?

6- Son dönemde sadece olası vaka tanımına girenlere test yapılmasının gerekçesi nedir? Bir kişiye test yapılması için hangi kriterler aranmaktadır?

7- Temaslıların tamamına ve risk gruplarına test yapılmakta mıdır?

8- Testi negatif çıkmasına karşı, tomografi ve diğer testlerde Covid 19 olduğu tespit edilen vaka sayısı ne kadardır? Bu kişiler de, Bakanlığınızca açıklanan vaka sayılarına dahil edilmekte midir?

9- Covid 19 testi pozitif çıkan vakalara, karantina ve tedavi süreci sonrası tekrar test yapılmamasının nedeni nedir? Bu vakaların hastalığı atlattıklarına ve risk oluşturmadıklarına test yapılmadan nasıl karar verilmektedir?

10- Bakanlığınızın elinde bulunan test kiti sayısı ne kadardır? Artan vakalar dikkate alındığında test kiti sayısı yeterli midir? Uzun vadede test kiti sayısında yetersizlik yaşanmaması için ne tür önlemler alınmıştır?

11- Covid 19 testi pozitif çıkan hastalara, tedavi süreci sonrasında tekraren test yapılmamasının nedeni Bakanlığınızın elindeki test kiti sayısının yetersiz olması mıdır?

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş Taş'tan TÜİK ve Enflasyon çıkışı
Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş Taş'tan TÜİK ve Enflasyon çıkışı
YASİN ÖZTÜRK İYİ PARTİ'DE GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE BAŞLADI
YASİN ÖZTÜRK İYİ PARTİ'DE GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE BAŞLADI
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk GİK Üyeliğine Seçildi
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk GİK Üyeliğine Seçildi
Kurtuluş Savaşı’nda önemli komutanlara ev sahipliği yapan konak bağışlandı
Kurtuluş Savaşı’nda önemli komutanlara ev sahipliği yapan konak bağışlandı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim