• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. YERLİ TURİSTE AYRICALIK TANINMALI
Gündem
Yayınlanma: 10 Eylül 2018 - 09:28

YERLİ TURİSTE AYRICALIK TANINMALI

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale ve Örenyeri giriş ücretlerine yapılan zammı değerlendirirken, yerli turiste ayrıcalık tanınması gerektiğini altını çizdi.

Gündem
10 Eylül 2018 - 09:28
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
YERLİ TURİSTE AYRICALIK TANINMALI
DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale'ye giriş ücretinin yüksek olmasından dolayı Pamukkale'yi Denizli halkının ziyaret etmesinin neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Merkezi Müdürlüğü Strateji Geliştirme ve Gelirler Müdürlüğü’nün yazısı ile Döner Sermaye İşletme Merkezi Müdürlüğü'nce alınan yönetim kurulu kararıyla Türkiye’deki ören ve müze giriş ücretlerine zam yapılmış, Denizli Pamukkale Örenyeri giriş ücretinin de 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren 35 TL’den 50 TL’ye çıkartılması kararı alınmıştı.

Bu karara istinaden açıklamalarda bulunan DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, 2018 yılının başından itibaren müze ve ören yerlerine zam yapılmasını beklediklerini fakat zam yapılırken yerli vatandaşların müze ve ören yerlerini ziyaret etmesini kolaylaştıracak indirimlerin de yapılması gerektiğini, bu indirimler yapılmadan gelen zamların yerli ziyaretçi sayısını ciddi manada olumsuz etkileyeceğini, özellikle Pamukkale'ye giriş ücretinin yüksek olmasından dolayı Pamukkale'yi Denizli halkının ziyaret etmesinin neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi.

Pamukkale'yi ziyaret edemeyen yerli vatandaşların müze ve ören yerlerinden uzaklaşacağını, kültürel ve doğal varlıklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için buraların vatandaşların ulaşabileceği bir ücret tarifesi ile yerli vatandaşlara sunulması gerektiğini, müze kart uygulamasının vatandaşlara daha iyi tanıtılması gerektiğini 30.09.2018 tarihine kadar 50 TL bedelle müze kart alan kişilerin 1 yıl boyunca tüm müze ve ören yerlerine 365 gün ücretsiz girebileceğini belirten Başkan Şen,  yurtdışındaki örneklerinde olduğu gibi yerli vatandaşlara ayda bir gün ücretsiz ören yeri ve müzelerin ziyaretinin sağlanmasının da yerli ziyaretçi açısından olumlu olacağını söyledi

 Başkan Şen ayrıca geçen yıl ihalesi yapılan müze ve ören yerlerinin 9 yıllığına Sicpa isimli yabancı menşeli bir şirkete ihale edildiğini, bu şirketin 9 yıllığına 3.907.000.000 TL yaklaşık bedelle mayıs ayından itibaren ören yeri ve müzelerin işletimini aldığını, bu süreçte ören yeri ve müzelere bu zammın yapılmasını gerektirecek bir maliyet artışının olmadığını, ilgili firmanın ana giderinin işçilik ücretleri olduğunu, işçilik ücretlerinin de yılbaşından itibaren değişmediğini, yapılan zammın Sicpa isimli şirkete mi bakanlık gelirine mi katkı yapacağını merak ettiklerini söyledi.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, geçmişte Pamukkale'de işletmecilik yapan  şirketlerin de burayı işlettikleri süre boyunca Denizli ve Pamukkale turizmini geliştirmek adına bir çalışma yapmadıklarını, kent merkezindeki esnafa katkı vermediklerini belirterek, bundan sonraki dönemde işletmecilerin buradan para kazanıp, hiçbir şekilde bölge turizmine katkı vermeden çalışmalarını istemediklerini söyledi.

Son olarak DENTUROD Başkanı Şen 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı ziyaretçi ile Türkiye de en çok ziyaret edilen ören yeri olan  Pamukkale  ye  Kültür ve Turizm Bakanımı, Sayın  Mehmet Nuri ERSOY’u davet ederek, Sayın Bakanımızı Denizli de mutlaka görmek,  şehir turizmini geliştirecek önerileri  DENTUROD olarak Sayın Bakanımıza anlatmak istiyoruz dedi   

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Bu ülke, ‘bitti’ denilen her anda yeniden ayağa kalkanların ülkesidir.
Bu ülke, ‘bitti’ denilen her anda yeniden ayağa kalkanların ülkesidir.
Çameli ve Tavas’ta Bazı Alanlar Orman Vasfı Dışına Çıkarıldı
Çameli ve Tavas’ta Bazı Alanlar Orman Vasfı Dışına Çıkarıldı
Denizli'de 19 Mayıs Coşkusu: 120 Metrelik Bayrakla Yürüdüler
Denizli'de 19 Mayıs Coşkusu: 120 Metrelik Bayrakla Yürüdüler
Mehmet Selçuk istifa etti
Mehmet Selçuk istifa etti
Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat!
Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat!

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim