• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Merkezefendi
  3. ZAMANSIZ ELLER BELGESELİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
Merkezefendi
Yayınlanma: 03 Eylül 2021 - 12:10
Reklam

ZAMANSIZ ELLER BELGESELİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Geleneğimizden geleceğimize köprü…

Merkezefendi
03 Eylül 2021 - 12:10
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
ZAMANSIZ ELLER BELGESELİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
Denizli’nin kültürel dokusuna yön veren sanatçı ve zanaatkarların öykülerinin beyazperdeye aktarıldığı "Zamansız Eller" belgeselinin gala gecesi Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Belgeselin galasına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, belgeselde yer alan 11 sanatçı ve çok sayıda sanatsever katıldı. Belgeselde Bakır Rölyef Sanatçısı Şefik Demirel, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Çakır, Ressam Yılmaz Kahraman, Şair Kemal Gürcan, Keman Yapım Sanatçısı Aşkın Palamutçu, Yazar Atilla Sezener, Karikatürist Mehmet Selçuk, Mozaik Sanatçısı İsmail Aytaç, Metal Sanatçısı Turan Çetin, Pırlanta Tasarım Sanatçısı Süha Güler ve Ressam Celal Günaydın’ın, hayatlarını ve eserlerini anlattıkları ‘Zamansız Eller’ belgeseli büyük beğeni topladı. Program sonunda Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 11 sanatçıya isimlerine bağış yapılan TEMA Vakfı’nın ağaç dikme sertifikasını takdim etti. 




Sanatçıların hayatlarının ve ustalıklarının anlatıldığı belgesellerin devam edeceğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını söyledi. Başkan Doğan, “Geçmişten günümüze gelen Denizlimizde tecrübeleriyle, ustalıklarıyla bize yol gösteren o büyük isimlerin belgeselini izleyeceğiz. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Onları sizlerle, gelecek kuşaklarla buluşturalım, gençlere yön verelim istedik. Denizlimizde birçok ustamız, birçok değerli sanatçımız, zanaatkarımız var. Bu ilk belgeselimiz. Bu belgesellerin arkası gelecek. Buradaki 11 sanatçımız bizim için çok önemli. Tüm sanatçılarımıza sanata ve Denizli’ye katkıları ve emekleri için, yıllarca emek vererek tecrübelerinden yararlandığımız için, bugünlere bir sürü gencimizi yetiştirip el sanatlarında ustalıklarını devam ettirdikleri için çok çok teşekkür ediyorum. Sizler bizler için çok büyük değersiniz. Sizlerin tecrübelerini gençlerimizle buluşturmak, yetenekli gençlerimizi sizlerin yolunda götürmek istiyoruz. Yerel yönetimler olarak da bizlere düşen budur. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Merkezefendi Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız” diye konuştu.





SANATÇILARDAN BAŞKAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR

Belgeselde yer alan sanatçılar Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a sanat ve sanatçının her zaman yanında olduğu için teşekkür ettiler. Sanatçılar, “Başta Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Toplumları uçuran iki kanattan biri bilim diğeri ise sanattır. Bunlardan birinin eksik olması durumunda toplumlar gelişemezler ve mutlu olamazlar. Sanat bizleri mutlu etmek için var. Merkezefendi Belediyesi’ne, kültür ve sanata verdiği değer için teşekkür ediyoruz. Güzel bir iş ortaya çıktı” dediler. 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Merkezefendi’de yetişkin halk oyunları kurs kayıtları başladı
Merkezefendi’de yetişkin halk oyunları kurs kayıtları başladı
Merkezefendi’de Kısa Oyunlar Festivali sanat dolu anlara sahne oldu
Merkezefendi’de Kısa Oyunlar Festivali sanat dolu anlara sahne oldu
Merkezefendi Basket’ten taraftara çağrı
Merkezefendi Basket’ten taraftara çağrı
Merkezefendi’de pazar yerleri 19 Mart Arife günü kurulacak
Merkezefendi’de pazar yerleri 19 Mart Arife günü kurulacak
HONAZ'DA TARİHİ ALANLAR TURİZME KAZANDIRILIYOR
HONAZ'DA TARİHİ ALANLAR TURİZME KAZANDIRILIYOR

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim