• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Acıpayam
  3. Acıpayamlı depremzedelerin Ankara çıkartması sonuç getirdi
Acıpayam
Yayınlanma: 10 Ekim 2019 - 21:55
Güncelleme: 10 Ekim 2019 - 22:11

Acıpayamlı depremzedelerin Ankara çıkartması sonuç getirdi

Acıpayam 31 Mart’ta meydana gelen 5 şiddetindeki depremin yaralarının sarılması adına girişimlerini sürdüren Acıpayamlı depremzedeler, önceki gün Ankara’ya bir çıkarma yaptı. Ziyaretten eli boş dönmeyen depremzedeler, kira yardımından elektrik yardımına kadar birçok konuda destek sözü aldılar.

Acıpayam
10 Ekim 2019 - 21:55
Güncelleme: 10 Ekim 2019 - 22:11
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Acıpayamlı depremzedelerin Ankara çıkartması sonuç getirdi
Acıpayam Depremzedeler Sözcüsü İlhan Özcan önderliğinde Ankara’ya giden depremzedeler, mecliste gurubu olan CHP Ak Parti ve İyi Parti genel başkanları ile görüştü. Yaşanan depremin yaralarını sarmak adına gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi veren Acıpayam Depremzedeler Sözcüsü İlhan Özcan, Ankara’dan güzel haberlerle döndüklerini söyledi. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Özcan, “TBMM grubunda Üyesi bulunan tüm Denizlili siyasi parti temsilcisi milletvekillerini ziyaret ettik. Depremzedeler önemli kazanımlar elde ettik. Görüşmelerimiz Acıpayamlı depremzedelerimiz adına oldukça olumlu sonuçlandı." dedi. "Depremzedelerimizin sorunlarının çözülünceye kadar ve onlar kalıcı konutlara kavuşuncaya kadar siz depremzedelerimiz ümidinizi kaybetmeyin" diyen Özcan,"Yanınızda yüreği sizin için çarpan güzel insanlar gittikçe çoğalıyor. Hiç merak etmeyin hep birlikte Acıpayam halkı ile el ele sorunlarınız çözülünceye, sizler kalıcı konutlara kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Depremzedelerimiz ne yazık ki bu kışı böyle geçirecek. Her konteynıra birer tane Afat tarafından Elektirikli UFO alınacak." şeklinde konuştu. Acıpayamlı depremzedeler iin sağlanacak kolaylıklar işte şöyle; 1- Konteynerlarda kalan 250 depremzedemizin hesaplarına bu aydan başlamak üzere 80 tl Elektirik parası yatacak. 2-Gelir durumuna bakılmaksızın kiraya çıkan her depremzedemize kira yardımı yapılacak. 2-Evlerini kendi imkanları ile yapan depremzedelerimizden belediye tarafından tip projeler verilecek ve her türlü harç ve vergilerden muaf olacak. 3-Bütün akan su alan eskimiş konteyner 10 gün içinde tamir edilecek. 4-İstiyen depremzedelerimiz Acıpayamdaki TOKİ konutlarından 20 yıl vadeli 2 yıl ödemesiz şu andaki fiyattan ucuz konut sahibi olabilecek. Yıkılan evlerinin arsaları da kendilerine kalacağı için çok cazip TOKİ konutlarına sahip olma şartları getirilecek. Fiyatlar belli olduktan sonra peşin ödeyenlere ayrıca indirim yapılacak. 5- Evlerini kendi yapmak İstiyenler için 7269 sayılı Doğal Afetler Kanununa ilk gelen torba kanununa ek bir madde eklenecek. 101 bin tl ile 105 bin tl Arasında 2 yıl ödemesiz 20 yıl taksitli konut kredisi açılacak. Ev yapılmaya başladıkça evin yapılış durumuna göre krediden para çözülüp kullanılacak. 6- Yıkılmayı bekleyen 8'de 6 ağır hasarlı binalar sırasıyla kısa bir sürede devlet tarafından yıkılıp yeri temizlenecek.


NEREYE BAŞVURACAKLAR?

Tüm bu haklardan yararlanabilmeleri için Kaymakamlıkta bulunan AFAT masasındaki görevliye muhtarlıklar tarafından dağıtılan HAK SAHİPLİĞİ belgelerini süresi içinde teslim etmeleri gerekiyor. Süresi içinde evlerinin yıkıldığına dair belgelerini teslim etmiyenler ne yazılı hak sahibi olamayacakları için yukarıdaki saydığım hakların hiç birinden faydalanamıyacaklar.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Acıpayam Suçatı'nda selden yıkılan köprüyü vatandaş imece usulü ile kendisi yaptı
Acıpayam Suçatı'nda selden yıkılan köprüyü vatandaş imece usulü ile kendisi yaptı
Acıyapam'da AK Parti'den Ayrılan Canan Arman CHP'ye katıldı.
Acıyapam'da AK Parti'den Ayrılan Canan Arman CHP'ye katıldı.
Göreve geldiği günden bu yana sahada olan Muhtar Yılmaz, Mevlütler'in eksikleri için durmaksızın çalışıyor.
Göreve geldiği günden bu yana sahada olan Muhtar Yılmaz, Mevlütler'in eksikleri için durmaksızın çalışıyor.
"Araştırmacı kavuncu dede" ata tohumlarını geleceğe taşıyor
Taraftalara müjde! Altınordu maçı ücretsiz olacak
Taraftalara müjde! Altınordu maçı ücretsiz olacak

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim