• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Afette karşı gönüllülerin zorlu eğitimi sürüyor
Eğitim
Yayınlanma: 06 Nisan 2022 - 15:50
Reklam

Afette karşı gönüllülerin zorlu eğitimi sürüyor

Eğitim
06 Nisan 2022 - 15:50
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Afette karşı gönüllülerin zorlu eğitimi sürüyor
Denizli’de Dağ Arama Kurtarma (DAK) ekibinde yer alan 11 gönüllü, Pamukkale ilçesinde bulunan kayalık bölgede doğal afetlere karşı 7 saat iple eğitim aldı.

Denizli’de dağ ve arazilerde meydana gelen kaybolma vakalarında veya deprem, sel gibi doğal afetlerde zor durumda kalmış kişilere gönüllü olarak yardıma koşan Dağ Arama Kurtarma (DAK) üyeleri, Pamukkale ilçesinde yer alan kayalık bölgede 7 saat süren ip eğitimine katıldı. Eğitimde gönüllülere iple erişim teknikleri, ekipmanlara güvenmek, eğitici ve partnerine güven duygusu geliştirmek, emniyet teknikleri ve iple iniş esnasında yaşanacak sorunlar hakkında bilgiler verildi.

"Başarılı ve çok zevkli bir eğitim oldu"
Akşam saatlerine kadar devam eden ekip çalışmasını ön plana çıkaran 1/B eğitimine katılan gönüllüler yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki kayalıklara iplerle tırmandı. DAK Başkanı Mustafa Etiman, “Pandemi yasakları nedeniyle gönüllülerimizle bir araya gelip eğitim çalışmalarını yüz yüze yapamıyorduk. Geçen ay Çamlık’ta ilk kez gönüllülerimizle bir araya gelerek olay yerinde kullandığımız hayat kurtarmada önemli role sahip, iplerin doğru kullanılmasıyla ilgili bilgileri gönüllülerimize uygulamalı olarak anlatmıştık. Pamukkale Kuzey Kapısının Kuzeyinde bulunan Kayalık Dibinde yaklaşık 7 saat süren ikinci bölüm ip eğitimimizde de gönüllülerimizin yaşanabilecek bir dağlık alanda mahsur kalan canlıya güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için ipleri doğru kullanarak güvenli tırmanma eğitimi verdi. Bu zorlu eğitim programımıza 11 gönüllümüz katıldı. İpler yardımı ile gönüllülerimiz aldıkları eğitiminde desteğiyle yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki sarp kayalık bölgeye tırmanış gerçekleştirdiler. Başarılı ve çok zevkli bir eğitim oldu. Ekip çalışmasını ön plana çıkaran 1/B eğitimini başarı ile tamamlamıştır. Önümüzdeki haftalarda da arama kurtarma için hayatı öneme sahip, diğer konularda eğitim çalışmalarımız devam edecek" dedi.
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Hüdaverdi Akbeyik'in Milli Mücadele'de Çal Yöresi'ni anlatan eseri, çocuklar yeniden kaleme alındı
Hüdaverdi Akbeyik'in Milli Mücadele'de Çal Yöresi'ni anlatan eseri, çocuklar yeniden kaleme alındı
Gelecek Bu Okulda Kodlanıyor: DAGO Fuarı 29 Nisan'da Açılıyor
Gelecek Bu Okulda Kodlanıyor: DAGO Fuarı 29 Nisan'da Açılıyor
ŞEHİT BURAK ERTEN İLKOKULU'NDA FARKINDALIK; ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
ŞEHİT BURAK ERTEN İLKOKULU'NDA FARKINDALIK; ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Eğitim-İş'ten Tepki:
Eğitim-İş'ten Tepki: "Okullara Vaiz Görevlendirilmesi Kabul Edilemez"
Başkan Arslan, görevdeki 8. yılını değerlendirdi
Başkan Arslan, görevdeki 8. yılını değerlendirdi

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim