• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Anadolu Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Yılmaz'dan Sert Açıklama: "Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk Hakkındaki Gerçekler Artık Gün Yüzüne Çıkmalı!"
Gündem
Yayınlanma: 24 Eylül 2024 - 09:52
Güncelleme: 25 Eylül 2024 - 01:03

Anadolu Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Yılmaz'dan Sert Açıklama: "Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk Hakkındaki Gerçekler Artık Gün Yüzüne Çıkmalı!"

Gündem
24 Eylül 2024 - 09:52
Güncelleme: 25 Eylül 2024 - 01:03
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Anadolu Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Yılmaz'dan Sert Açıklama:
Anadolu Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk hakkında önemli iddialarda bulunarak sert eleştirilerde bulundu.

Denizliekspres/Kadriye SÖZERİ

Ahmet Yılmaz, 2021 yılında kendisine gelen bir ihbar mesajı sonrası Sağlık Bakanlığı'na yaptığı bildirimlerin ardından, iddiaların gizli eller tarafından örtbas edildiğini öne sürdü. Ahmet Yılmaz, Sağlık Bakanlığı’na ilettiği şikayetlerin ciddiyetine rağmen, hakkında haksız yere müfettiş raporu düzenlenerek sürgün edilmekle tehdit edildiğini ve bu raporun da yine gizli eller tarafından işleme konulmadığını belirtti.

RAPORU KİMLER SÜMEN ALTI YAPTI?

Yılmaz’ın açıklamalarında yer verdiği iddialara göre, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin hemen ardından Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından Berna Öztürk hakkında FETÖ/PDY kapsamında ciddi deliller içeren bir soruşturma başlatıldı. Bu raporda, Öztürk'ün görevden alınması önerildiği halde, söz konusu raporun sümenaltı edildiği iddia ediliyor.

BERNA ÖZTÜRK HAKKINDA ÜÇ AYRI RAPOR

Yılmaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yönetiminin değişmesini bekleyerek 12 Ağustos 2024 tarihinde, ihbar edilen müfettiş raporunun gerçek olup olmadığının yanı sıra, Berna Öztürk hakkında kaç adet rapor düzenlendiğini soran bir yazı ile Anadolu Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı sıfatıyla yeniden başvuruda bulunduğunu belirtti. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 23 Ağustos 2024 tarihli yanıtında, ihbardaki raporun doğruluğunun teyit edildiği, Öztürk hakkında üç farklı rapor bulunduğu ve gereğinin yapılması için Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Denizli Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na yazılar yazıldığı ifade edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞINA OLAN GÜVENİMİZ SARSILDI

Ancak Yılmaz, Sağlık Bakanlığı’ndan gelen bu cevabi yazının adeta bir itiraf niteliğinde olduğunu vurgulayarak, “Bu itiraf gibi cevap yazısı Sağlık Bakanlığı’na olan güveni ve itibarı sarsmıştır. Umarız ki bu itiraf niteliğindeki yazı, Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu’nun haberi olmadan yazılmıştır. Aksi takdirde bu durum asla kabul edilemez” dedi.

ERKAN HAYLA'NIN İDDİALARI İLE ÖRTÜŞEN GERÇEKLER

Açıklamalarında daha da sertleşen Yılmaz, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası, Kale ilçesi Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın Berna Öztürk’ün FETÖ üyesi olduğu ve kendisine kumpas kurduğuna dair iddialarını hatırlattı. Yılmaz, Sağlık Bakanlığı’nın Berna Öztürk hakkındaki itiraf niteliğindeki yazısıyla, Erkan Hayla’nın bu iddialarının örtüştüğünü ifade etti.

DENİZLİ ŞEHİR HASTANELERİ YILLARDIR NEDEN YAPILMADI, KİM ENGEL OLDU?

Yılmaz, ayrıca Denizli Şehir Hastanesi'nin 14 yıldır yapılmamasının arkasında Berna Öztürk'ün özel hastanelerle olan bağlantısının bulunduğunu öne sürdü. Berna Öztürk’ün eşi Şahin Öztürk’ün özel hastane ortağı olması nedeniyle kamu yatırımlarının kasıtlı olarak geciktirildiğini iddia eden Yılmaz, bu durumun Denizli halkını derinden üzdüğünü ve sağlık sektörüne olan güveni zedelediğini söyledi. Denizli’deki devlet hastanelerinin yetersizliği, depreme dayanıksız yapıları ve bakımsız halleri nedeniyle vatandaşların özel hastanelere yönelmek zorunda kaldığını belirten Yılmaz, bu konuda basında yer alan haberleri de hatırlattı.

Yılmaz, açıklamasının sonunda, “Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk hakkında FETÖ/PDY dosyalarının varlığı Sağlık Bakanlığı tarafından itiraf edilmişken, Şehir Hastanesi yapımının gecikmesindeki nedenler ve eşinin özel hastane ortağı olmasının Denizli halkında yarattığı büyük rahatsızlık ortadayken, Berna Öztürk neden hala görevdedir?” diye sordu.

Ahmet Yılmaz, Denizli Valisi'ni, Sağlık Bakanı’nı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı acilen göreve çağırarak, bu kabul edilemez duruma el konulması gerektiğini belirtti.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Aydın-Denizli Otoyolu'nu Kullanacaklar Dikkat! Geçiş Ücretleri Zamlandı
Aydın-Denizli Otoyolu'nu Kullanacaklar Dikkat! Geçiş Ücretleri Zamlandı
Denizli Barosu Eski Başkanı Ufuk Kök'ünTest Sonucu Negatif Çıktı
Denizli Barosu Eski Başkanı Ufuk Kök'ünTest Sonucu Negatif Çıktı
DİSK'ten Sert Çıkış:
DİSK'ten Sert Çıkış: "Bu Bir Sendikal Baskıdır"
KESK Candoğan'dan seslendi:
KESK Candoğan'dan seslendi: "Barikat değil, çözüm istiyoruz!"
18 tiyatro grubu 26 oyun sergileyecek
18 tiyatro grubu 26 oyun sergileyecek

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim