• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Aydoğan; Üniversite öğrencileri sahipsiz mi?
Eğitim
Yayınlanma: 12 Temmuz 2022 - 14:20
Reklam

Aydoğan; Üniversite öğrencileri sahipsiz mi?

Eğitim
12 Temmuz 2022 - 14:20
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Aydoğan; Üniversite öğrencileri sahipsiz mi?

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan; binlerce üniversitesi öğrencisinin öğrenim süresi boyunca aldığı öğrenim kredileri yüzünde icra kıskacında olduklarını belirterek, öğrenin redi borçlarının faizlerinin derhal silinmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan; 350 binden fazla öğrencinin hayatları, adreslerine gelen icra mektuplarıyla daha da zorlaştığını ifade etti. Aydoğan; Üniversite öğrenim kredi borçlarının faizlerinin derhal silinmesi gerektiğini söyeldi. Adoğan açıklamalarına şu şekilde devam etti;

Bir ülkenin gelişmişlik ölçütlerinden en önemli olanı yetişmiş eğitimli kadrolarına nasıl sahip çıktığıdır.

Eğitim sistemimizin sürekli değişmesi, kalıcı bir devlet politikasının oluşturulamaması öğrencilerimizi hedeflerinden koparmakta, hayallerinden uzaklaştırmaktadır.

Çocuklarımız lise çağlarından itibaren Avrupa, Amerika gibi dış ülkelerde hayatını kurmayı hedefler haline gelmiştir. Bunun sebebi gençlerimizi sağlıklı bir şekilde yetiştiremeden oldubittiyle hayata başlatmaktan, onlara güvenceli bir çalışma ortamı sağlayamamaktan kaynaklanıyor.

Üniversite öğrencilerimiz bu kadar plansız ve günübirlik politikaların kıskacında lisanslarını yükseköğrenimlerini tamamlıyorlar. Bu süreçte ailelerimizin ekonomik durumları yetersiz olunca burs ya da kredi destekleriyle diplomalarına ulaşabiliyorlar.

Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimiz yalnız bırakılmamalı.

Sosyal devlet ilkesini işletmeyen AKP hükümeti ailelerimizi ve öğrencilerimizi mağdur etmekte, üniversite öğrencilerimizi artan enflasyon karşısında koruyamamaktadır.

Bugün binlerce üniversite öğrencimiz eğitimleri süresince aldıkları öğrenim kredisinin geri ödemesi altında ezilmektedir. Öğrenim kredisi ticari krediler gibi değerlendirilmemeli, devlet güvencesi altında olmalıdır. Mezun olunca uzun yıllar iş bulmakta zorlanan genç arkadaşlarımız ve aileleri, kredilerini ödeyemeyince icralık duruma düşürülmemeli.

350.000 den fazla öğrencimizin hayatları, adreslerine gelen icra mektuplarıyla daha da zorlaştı. Bugün aylık 850 lira öğrenim kredisi kullanmış olan öğrencimiz aylık 2.500 lira geri ödemeyle karşı karşıya kalmaktadır.

Öğrenimi boyunca 28.000 lira kredi kullanan bir öğrencinin geri ödemesi 70.000 lira ile 92.000 lira arsında değişmekte.

Bu arkadaşlarımız düzenli bir işe giremedikleri için bu kredileri ödeyememekte. Bu borçları nasıl ödesinler?

Kısa vadede öğrenim kredi borcunun faizi derhal silinmelidir.

Futbol kulüplerine, mütaahhitlere her türlü “yapılandırma” desteği sağlayan AKP hükümeti üniversite öğrencilerimizi daha fazla ezmemeli, icra mektuplarıyla Z kuşağını hizaya getirme anlayışından vazgeçmelidir.

Eğitimiş olarak Eğitim Fakültesindeki öğretmen adayı üniversitelilerimize ekonomik ve sosyal destek vermeye devam ediyoruz. Devletimiz sosyal devletin gereği olarak Anayasamızın emrettiği eğitim hakkını dolaylı olarak gasp etmemelidir

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Hüdaverdi Akbeyik'in Milli Mücadele'de Çal Yöresi'ni anlatan eseri, çocuklar yeniden kaleme alındı
Hüdaverdi Akbeyik'in Milli Mücadele'de Çal Yöresi'ni anlatan eseri, çocuklar yeniden kaleme alındı
Gelecek Bu Okulda Kodlanıyor: DAGO Fuarı 29 Nisan'da Açılıyor
Gelecek Bu Okulda Kodlanıyor: DAGO Fuarı 29 Nisan'da Açılıyor
ŞEHİT BURAK ERTEN İLKOKULU'NDA FARKINDALIK; ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
ŞEHİT BURAK ERTEN İLKOKULU'NDA FARKINDALIK; ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Eğitim-İş'ten Tepki:
Eğitim-İş'ten Tepki: "Okullara Vaiz Görevlendirilmesi Kabul Edilemez"
Denizli’de hava sıcaklığı 38 dereceyi bulacak
Denizli’de hava sıcaklığı 38 dereceyi bulacak

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim