• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Buldan
  3. BÜYÜKELÇİ BERGER BULDAN'A HAYRAN KALDI
Buldan
Yayınlanma: 16 Eylül 2018 - 18:08
Güncelleme: 13 Kasım 2018 - 11:29

BÜYÜKELÇİ BERGER BULDAN'A HAYRAN KALDI

Denizli’ye gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Buldan’a hayran kaldı.

Buldan
16 Eylül 2018 - 18:08
Güncelleme: 13 Kasım 2018 - 11:29
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
BÜYÜKELÇİ BERGER BULDAN'A HAYRAN KALDI
Üç günlük bir program nedeniyle Denizli’ye gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindekiler, programın ikinci gününü Buldan’a ayırdılar. Yanında eşi Marilina Berger ve AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı ile birlikte Buldan’ı gezen Büyükelçi Berger özellikle Buldan dokumalarına hayran kaldı.

Tripolis antik kentinde Buldan kaymakamı Hatice Cemre İncesu, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Tripolis Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman tarafından karşılanan Berger ve beraberindekiler antik kenti gezdiler. Bu gezide Doç. Dr. Bahadır Duman’ın Tripolis ile ilgili anlattıklarını ilgiyle dinleyen ekip daha sonra Tripolis Kazı Evini ziyaret ettiler. Burada Büyükelçi Christian Berger, Buldan Kaymakamı İncesu’ya ve Belediye Başkanı Gülbay’a AB’nin hediyesini sundu.  

Buldan’da ilk olarak Dokuma Pazarı  Caddesi gezildi, ekip daha sonra yürüyerek Buldan Kaymakamlığı El Sanatları Merkezi’ne geçti. Christian Berger ve eşi Marilina Berger burada dokunan el dokumalarını yakından incelediler ve çok beğendiklerini belirttiler. Marilina Berger, Buldan kadınlarının geleneksel giysisi olan peştamal üstlük örtünerek fotoğrafçılara poz verdi.

Buldan sokaklarında kısa bir tur atarak eski evleri de yakından gören Christian Berger ve beraberindekiler son olarak Buldan Belediyesi El Sanatları ve Kültür Merkezi’ne geçtiler. Burada kendilerine Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay tarafından, dokumacılık ve geçen hafta yapılan Hoşgör’ün Kuşlarla Dansı isimli etkinlikle ilgili kısa bir sunum yapıldı. BELKÜM’de bulunan el dokuma tezgahları ve motorlu dokuma tezgahları ile ilgili bilgi alan Christian Berger ve eşi Marilina Berger el dokuma tezgahında bir süre dokuma yapmayı denediler.

BELKÜM’de yenilen yemeğin ardından Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, eşi Marilina Berger ve AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı’ya bu merkezde dokunan ürünlerden hediyeler sundu.

Gezi ile ilgili olarak konuşan Berger, Buldan’ı çok sevdiklerini, Buldan’ın geleneksel sanatını ve kültürünü koruyarak moderniteye ayak uyduran ender kentlerden biri olduğunu gözleri ile gördüğünü  ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini, bu güzelliğin korunarak yaşatılması gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Buldan Süleymanlı Gölü İhalesine Belediye Talip Oldu
Buldan Süleymanlı Gölü İhalesine Belediye Talip Oldu
Buldan Süleymanlı Gölü'ne Bir Darbe Daha: Gölün Üzerine 20 Yıllık Plan
Buldan Süleymanlı Gölü'ne Bir Darbe Daha: Gölün Üzerine 20 Yıllık Plan
BULDAN'DA MADEN GERİLİMİ BÜYÜYOR: KENT KONSEYİNDEN
BULDAN'DA MADEN GERİLİMİ BÜYÜYOR: KENT KONSEYİNDEN "SUYU KORUYUN" ÇIKIŞI
Girne Mahallesi Muhtarı Kadir Başoğlu'ndan İsyan,
Girne Mahallesi Muhtarı Kadir Başoğlu'ndan İsyan, "3-4 Kişiyle Olmaz, Yalnız Bırakıldık"
EĞİTİM İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ
EĞİTİM İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim