• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. CK4Stim 2. Uluslararası Toplantısı University Of Craiova/Romanya'da Gerçekleştirildi
Eğitim
Yayınlanma: 03 Kasım 2022 - 18:36
Reklam

CK4Stim 2. Uluslararası Toplantısı University Of Craiova/Romanya'da Gerçekleştirildi

Eğitim
03 Kasım 2022 - 18:36
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
CK4Stim 2. Uluslararası Toplantısı University Of Craiova/Romanya’da Gerçekleştirildi

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) yürütücüsü olduğu ERASMUS+ Mesleki Eğitim ve Öğretim Alanında İş Birliği Ortaklıkları (KA220-VET) kapsamında yürütülmekte olan “Clinical Key for Electrical Stimulation in Physiotherapy and Rehabilitation (CK4Stim)”  başlıklı projenin 2. Uluslararası Proje Toplantısı University of Craiova, Romanya’da gerçekleştirildi.

Romanya’da University of Craiova’da düzenlenen uluslararası projenin ikinci toplantısına proje ortakları olan Pamukkale Üniversitesi, University of Craiova, Başkent Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Šiauliai State University of Applied Sciences ile Tartu Health Care College yüz yüze ve çevrim içi olarak katıldı.

Pamukkale Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu proje toplantısında PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere Proje Koordinatörü Prof. Dr. Fzt. Nilüfer Çetişli Korkmaz, Doç. Dr. Fatih Cetisli (çevrim içi), Doç. Dr. Arzum Işıtan (çevrim içi), Dr. Öğr. Üyesi. Fzt. Furkan Bilek (doktora sonrası gözlemci - çevrim içi), Uzm. Fzt. Fatma Nur Alçın (gözlemci doktora programı öğrencisi) ve Uzm. Fzt. Betül Söylemez (gözlemci doktora programı öğrencisi) katıldı.

 

Rektör Kutluhan: “Elektrik stimülasyonu yaklaşımındaki standardizasyon uluslararası bir konsorsiyum ile sağlanmalıdır.”

2.Uluslararası Proje Toplantısına başkanlık eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı konuşmada fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarından birisi olan elektrik stimülasyonu yaklaşımındaki standardizasyonun uluslararası arası bir konsorsiyum ile sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Toplantıda proje yürütücüsü olarak konuşma yapan Prof. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz; Türkiye, Romanya, Litvanya ve Estonya’da çalışan fizyoterapistlere uygulanan anket sonuçlarına göre elektrik stimülasyonu uygulamasının sıklıkla tercih edildiğini ancak uygulamalarda parametreler açısından farklılıklar bulunduğunu, fizyoterapistlerin bilgi ve beceri düzeyinde kendilerinde eksiklik hissettiklerini belirttiklerinin saptandığını bildirdi.

Prof. Dr. Korkmaz konuşmasının devamında birinci projede elde edilen sonuçlardan projenin amacının ve elde edilecek olan çıktıların (konu sunumları ve kılavuz kitapçık) fizyoterapi ve rehabilitasyon bilim alanındaki önemli bir eksikliği giderebilmesi açısından iyi kurgulandığını ve sonuçların verimli olmasını dilediğini belirtti. Birinci proje sonuçlarının tartışıldığı toplantıda Prof. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz;  elektrik stimülasyonu uygulamasına yönelik ikinci ve üçüncü proje çıktılarında 1. Modül’ün Sağlıklı ve Denerve Kaslar Fizyolojisi, 2. Modül’ün Elektrik Stimülasyonu İçin Kullanılan Akımlar, 3. Modül’ün Sağlıklı Kaslar İçin Elektrik Stimülasyonu, 4. Modül’ün Denerve Kaslar İçin Elektrik Stimülasyonu, 5. Modül’ün Re-inerve Kaslar İçin Elektriksel Stimülasyon’u şeklinde planlandığını bildirdi.PAÜ’nün yürütücüsü olduğu CK4Stim projesinin çıktıları ve haberleri projenin web sitesi üzerinden takip edilebilmektedir.

CK4Stim Proje Web Sayfası: http://ck4stim.eu/tr

CK4Stim Proje E-postası:  [email protected]

CK4Stim Proje Facebook sayfası: https://www.facebook.com/CK4Stim-109320221807989/

CK4Stim Proje Twitter sayfası: https://twitter.com/ck4stim

CK4Stim Proje Instagram sayfası:  https://www.instagram.com/ck4stim

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Hüdaverdi Akbeyik'in Milli Mücadele'de Çal Yöresi'ni anlatan eseri, çocuklar yeniden kaleme alındı
Hüdaverdi Akbeyik'in Milli Mücadele'de Çal Yöresi'ni anlatan eseri, çocuklar yeniden kaleme alındı
Gelecek Bu Okulda Kodlanıyor: DAGO Fuarı 29 Nisan'da Açılıyor
Gelecek Bu Okulda Kodlanıyor: DAGO Fuarı 29 Nisan'da Açılıyor
ŞEHİT BURAK ERTEN İLKOKULU'NDA FARKINDALIK; ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
ŞEHİT BURAK ERTEN İLKOKULU'NDA FARKINDALIK; ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Eğitim-İş'ten Tepki:
Eğitim-İş'ten Tepki: "Okullara Vaiz Görevlendirilmesi Kabul Edilemez"
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sapıyev, Vali Atik'i Makamında Ziyaret Etti
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sapıyev, Vali Atik'i Makamında Ziyaret Etti

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim