• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Denizli Barosu, Anayasa Mahkemesi Kararını Protesto Etti
Gündem
Yayınlanma: 12 Ocak 2024 - 02:03
Güncelleme: 12 Ocak 2024 - 02:09

Denizli Barosu, Anayasa Mahkemesi Kararını Protesto Etti

Gündem
12 Ocak 2024 - 02:03
Güncelleme: 12 Ocak 2024 - 02:09
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli Barosu, Anayasa Mahkemesi Kararını Protesto Etti
Denizli Barosu, baro hizmet binası önünde düzenlediği eylemle, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi tarafından verilen hak ihlali kararlarını tanımamasını protesto etti. Baro Başkan Yardımcısı Ufuk Kök ve birçok Denizli Barosu üyesinin katıldığı eylemde, basın açıklamasını avukat İrem Erdoğan yaptı.

Erdoğan, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay, Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımama kararı almıştır. Bu kararlar, tamamen siyasi saiklerle alınmış olup, hukuki geçerliliği bulunmayan kararlardır" dedi. Denizli Barosu üyeleri, Anayasa Mahkemesi kararlarının niteliğini vurgulamak amacıyla baro binası önüne Anayasa Madde 153'e ilişkin pankart astı.

Avukat Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi kararları, TÜM yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Vatandaşlarımız, birtakım yargı organlarının bağımsız ve tarafsız olmalarının, hukuku ve Anayasa'yı çiğneyerek karar vermeyeceklerinin farkında olmalıdır" şeklinde konuştu.

Eylemde ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı tanımama kararına imza atan hakimlerin derhal açığa alınması ve haklarında Anayasa'yı ihlal suçundan soruşturma başlatılması çağrısında bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının teminatı olan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı tanımama kararına imza atan hakimlerin derhal açığa alınıp haklarında Anayasa’yı ihlal suçundan soruşturma başlatılması için Türk Yargı Makamlarını derhal göreve çağırıyoruz." dedi.

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Onurlu Duruşuyla Türk Basınının ALTAN ABİ'si...
Onurlu Duruşuyla Türk Basınının ALTAN ABİ'si...
Memurlar PAÜ Önünde Ses Yükseltti:
Memurlar PAÜ Önünde Ses Yükseltti: "Geçinemiyoruz"
KEMAL SUNAL'SIZ 26 YIL...
KEMAL SUNAL'SIZ 26 YIL...
İş İnsanı Ahmet Gökşin'den Siyaset Tartışmalarına Son Nokta!
İş İnsanı Ahmet Gökşin'den Siyaset Tartışmalarına Son Nokta! "Siyasetin İçinde Değilim"
Başkan Aydoğan; Dün FETÖ vardı, bugün adları farklı FETÖ benzeri yeni cemaatler ortaya çıktı
Başkan Aydoğan; Dün FETÖ vardı, bugün adları farklı FETÖ benzeri yeni cemaatler ortaya çıktı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim